Közösségi program portál
és helykereső

Hajnali darules a szegedi Fehér-tón 11.16

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Találkozó:2019. nov. 16-án szombaton reggel 06.00, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (az E5 főút 158-as km-szelvénynél.)
Kis létszámú szakvezetéses túra természetfotósoknak, természetjáróknak. Előzetes bejelentkezés szükséges! Kutyusok ezúttal nem jöhetnek.
Megközelítés: Szegedről helyközi buszjárattal vagy személyautóval az E5-ös úton.
Részvételi díj: 3000 Ft
Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián 30/638-0297, abrahamk@knp.hu

A Tisza-völgyi Bemutatóház megtekintése után a tórendszer ideális pontján bevárjuk a darvak esti behúzását a szegedi Fehér-tón. Találkozó: 06:00, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (az E5 főút 158-as km-szelvénynél.)
Az őszi madárvonulás idején fél Európa daru-állománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján eléri a 30-40 ezres számot a szegedi Fehér-tón. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján várjuk be a darvak érkezését.
IDŐTARTAM: A program kb. 3 órás.
TALÁLKOZÓ HELYE: a Tisza-völgyi Bemutatóháznál. A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeum-tábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol két pihenőparkoló és két büfé (csak az egyik üzemel) van a két oldalon. A kapun nagy tábla látható "Tisza-völgyi Bemutatóház" felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
PARKOLÁS: a pihenőparkolókban a főút mellett közvetlenül.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a "Szatymazi temető" helyközi megállónál kell leszállni, ami a Bemutatóháztól 300 méterre északra található. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. A darulesen sokszor autóval kell mozognunk a helyszínek között! A busszal érkezőknek igyekszünk segíteni telekocsis rendszerrel. Menetrendi információ itt található: http://menetrendek.hu/
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak. Meleg öltözék javasolt!
MIT HOZZUNK? Meleg tea, forralt bor termoszban kellemes lehet. Akinek van távcsöve, hozza magával! (Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet a túra idejére.) Fényképezőgépet lehet hozni, de kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon.
Jegyár: 3000 Ft- a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
Az illusztráció Szentgáli Ádám felvétele.
Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián, 30/638-0297, abrahamk@knp.hu
49674105 2021685761280985 7720712384716734464 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.