Közösségi program portál
és helykereső

Hajdu Klára & Oláh Krisztián - Deep in a dream lemezbemutató

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A duó tagjai 2015 októbere óta dolgoznak együtt, mióta Oláh Krisztián lett a Hajdu Klára Quartet zongoristája.Ekkor készítettek először közösen lemezt “Hajdu Klára Quartet Plays Standards Dedicated to Chet Baker”címmel, amelyet a szakma idén Fonogram - díjra jelölt “az év hazai jazz albuma” kategóriában. Szoros barátságukés a közös muzsikálás inspirálta őket a közös alkotásra, amelynek lenyomata ez az új album. Saját kompozícióikmellet néhány kedvenc daluk feldolgozása is helyet kapott a korongon. Igazán sokszínű, de mégis egységesanyagot rögzítettek.A szabadság, a könnyed improvizatív játékosság jellemzi játékukat, ami jól ellenpontozza repertoárjuk mély ésintenzív érzelmi töltetét. Igazi örömzenélés ez az album. 

 

Hajdu Klárát Jazzma.hu olvasói 2013-ban az év énekesnőjének választották. Az ország és Európa szertenépszerű Fonogram-díjas jazz zenekar, a Balázs Elemér Group énekesnője volt közel egy évtizedig. Ennekköszönhetően hazánkban és külföldön is ismertté vált. 2008-ban megalakította saját quartetjét. Két lemezükjelent meg, amelyek nagy sikert és teltházas koncerteket hoztak a zenekarnak. 

 

Oláh Krisztián 2015-ben a Montreux-i Jazz Fesztivál nemzetközi zongoraversenyén III. helyezett lett ésugyanebben az évben Junior Príma díjat kapott. Jelenleg a Zeneakadémia jazz-tanszakán, Binder Károlynövendéke. Fiatal kora ellenére már sok színpadon bemutatkozott zongoristaként és szárnyait bontogatózeneszerzőként egyaránt. Lenyűgöző technikával,  hatalmas  szenvedéllyel és életérzéssel játszik. Sajátzenekarával az Oláh Krisztián Trioval sikert sikerre halmoz teljesen egyedi stílusával és eredeti szerzeményeivel.

 

 

A rendezvény weboldala.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.