Közösségi program portál
és helykereső

Hacking Night V WannaCry zsarolóvírus

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Hacking Night V: Sírhatnékunk támadt - avagy beszélgetés WannaCry zsarolóvírus technikai és nem technikai részleteirőlTervezett program:

Déri Levente: A WannaCry zsarolóvírus

Napjaink fenyegetése a WannaCry zsarolóvírus. Manapság sajnos nagyon terjednek a különféle zsarolóvírusok, ennek legújabb változata a WannaCry, ami elég nagy problémákat okozott, mivel már önmaga is tud terjedni egy exploit segítségével (lásd. másik előadás). Mit kell tudni a zsarolóvírusokról? Hogyan jutottak hozzá a támadók egy ilyen exploithoz? Ki állhat a háttérben? Hogyan lehet védekezni? Mire számíthatunk a jövőben? Előadásomban ezekre a kérdésekre megtudod a választ.

Nagy Roland: Az EternalBlue exploit

A WannaCry névre keresztelt zsarolóvírus bizonyos szempontból példátlan "siker". Ismertségét valószínűleg legfőképp a terjedési mechanizmusának köszönheti, ami egy, a Windows-széria által használt protokoll súlyos hibáját használja ki önmaga (felhasználói interakciót nem igénylő) reprodukálásához. Az előadás fő témája ez a probléma, vagyis az Eternal blue exploit (sérülékenységet kihasználó kód) és szerepe a vírus terjedésében. A teljesség igénye nélkül célunk szót ejteni a hiba természetéről, súlyosságáról és kihasználhatóságáról, valamint felhasználásáról a WannaCry ransomware-ben.

http://www.hackerspace-szeged.org/hacking-night-v/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
18664273 481545162177332 2643779323077285555 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.