Közösségi program portál
és helykereső

HA VAGYUNK – LEGYÜNK! BERECZ 60

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Kossuth-díjas Berecz András az Ökrös, az Egyszólam és az Újstílus együttesek énekeseként tűnt fel, de mesemondóként éppoly számottevő, sőt talán még népszerűbb.

Ebből persze soha nem adódott vita, hiszen műsorait éppen az teszi feledhetetlenné, ahogyan összefonódik bennük dal, tánc és mese. Az első dalokat édesanyjától, Tanka Máriától, a híres kunhegyesi nótafától kapta, nem csoda, hogy különös szeretettel gondozza és adja őket tovább. Ezúttal, hatvanadik születésnapját ünnepelve idézi meg harmincöt éves pályafutását. Műsorát családi örökséggel, vagyis nagyapja, Tanka Gábor nótáival indítja, majd nagykunsági, dél-erdélyi, bihari, szatmári, gyimesi, gyergyói, mezőségi, csuvas, kalotaszegi dalok és táncok következnek. Természetesen megszólal a nagy mesélő is: mesél a meséről, az első hangszerről, a pisztrángfogás lehetetlenségéről, és elmondja Hazug Pista meséjét is a hosszú életről.

 

Fellépők: Berecz András – ének, Vizeli Máté – brácsa, Bognár András – nagybőgő, Dsupin Pál – furulya, Berecz István, Bures Réka – tánc

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.