Közösségi program portál
és helykereső

Ha lentebb kerülnék, a csúcsra jutnék! – A nárcizmus lélektana

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Mindset Szeged havi rendszerességgel jelentkező Pszicho-Kávéháza ebben a hónapban 29-én, szerdán nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.
„A nárcizmus részben pszichológiai, részben a hétköznapokban használt fogalom és a pszichológián túlmutató kulturális jelenség. A pszichiátriában egy személyiségzavart jelöl, melynek határai eléggé elmosódottak. A nárcizmusunk mértéke is igen különböző lehet a való életben: a magányos, sebezhető, zárkózott, precíz, de érző szívű embertől a rideg, fennhéjázó, manipulatív bántalmazóig. A könyv fókuszában a nárcisztikus személyiségzavar áll, ám a jelenség megértéséhez kitágítjuk az optikát, és így bemutatásra kerül az elkényeztetettségnek vélt elhanyagoltságtól a nárcisztikus sérülékenységen át az antiszociális és a paranoid karakterig ívelő spektrum. A témához való közelítést filmek, színdarabok, regények, saját élmények és terápiás esetek részletei segítik.” – ezzel az összefoglalóval mutatkozik be előadónk, Dr. Bánki György pszichiáter új könyvében, mely a novemberi Pszicho-Kávéház témájában íródott.
„A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról” című művének nyomán járja majd körbe ezt a témát, amit a hétköznapokban egyszerűen csak önimádatnak nevezünk. Az este során és a kerekasztal-beszélgetés alatt válaszokat keresünk olyan kérdésekre, melyek nem csak a környezetünket, de akár saját magunkat is érinthetnek.
Mikortól beszélhetünk beteges nárcizmusról? Hogyan élnek ezek az emberek körülöttünk? Mik lehetnek ezek egészséges megnyilvánulásai?

Kerekasztalunk tagjai:
Dr. Rafael Beatrix, klinikai szakpszichológus
Dr. Szilárdi Réka, valláskutató és szociálpszichológus
Mihalik Árpád, szociálpszichológus
Dr. Nagyillés János, klasszika-filológus

A rendezvényt támogató és egyben annak helyet adó CAMPUS BEER&MORE felső szintje igazi pszichológiai kávéházzá változik a havonta megrendezett előadások idejére.

Helyszín:
Campus, Szeged Vitéz utca 24. https://www.facebook.com/pg/campusszeged/about/?ref=page_internal

Időpont:
2017. november 29. szerda - 18:00 óra

Online jegyvásárlási lehetőség: https://tixa.hu/narcizmuspszichologiaja_mindset

Személyes jegyvásárlás kizárólag: november 27-én hétfőn 10:00-15:00 óráig a Campus Beer&More emeletén!

A rendezvény további támogatói:
Fotoszintézis Virágüzlet
https://www.facebook.com/viraguzletfotoszintezis/?fref=ts

Libri
https://www.facebook.com/librikonyvesboltok/?fref=ts

Sugar&Candy
https://www.facebook.com/sugarandcandy.hu/?fref=ts

Civil Hang Rádió
https://civilhangradio.hu/
_______________________________________
Mindset Pszichológia - A szaklap, ami téged olvas//
A Mindset a pszichológia tudományának egy innovatív platformja. Olyan online pszichológiai szaklap, amely közérthetőségével közelebb hozza a pszichológiát minden ember életéhez. A Mindset azonban jóval többet jelent érdekes cikkek halmazánál. A tudomány terjesztését zászlónkra tűzve ismeretterjesztő előadásokat szervezünk a pszichológia iránt érdeklődők számára. A lap fiatalos dinamikájának köszönhetően magas színvonalon tudunk izgalmas, újfajta tartalmakat közvetíteni az olvasók számára.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.