Közösségi program portál
és helykereső

Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba: Magyariné szeretője - könyvbemutató

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Beszélgetőtárs: Füzi Péter egyetemi hallgató (SZTE BTK)
Makai Sámuel, pelyhes állú jurátus Debrecenbe utazik, hogy disszertációt írjon a Kollégium híres professzorának, Hatvani Istvánnak válópöréről, de csakhamar fogós kérdésekbe gabalyodik: Csakugyan az Ördöggel cimborált-e Hatvani uram? Ha nem, akkor miért egy boszorkányt fogadott fel szakácsnénak? S ha mindez még hagyján is, de hogy vén fejjel szerelemre lobbant egy süldő leány iránt, az mégis skandalum. És képes lett volna miatta embert is ölni? Vagy ártatlan volt, sőt a mágiához sem konyított többet, mint Magyariné a savanyú vetrecéhez?
Győrei Zsolt (Budapest, 1970) 1995-ben magyar-német-komparatisztika szakos diplomát, 2003-ban PhD-fokozatot szerzett a József Attila Tudományegyetemen, 2000-ben színháztudomány-esztétika szakos diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Ma ugyanitt tanít habilitált docensként. Emellett könyveket szerkeszt, műfordít, verseket ír. 2013 óta a Szépírók Társaságának tagja.
Schlachtovszky Csaba (Budapest, 1970) 1995-ben magyar-angol-komparatisztika szakos diplomát szerzett a József Attila Tudományegyetemen. Főállásban televíziós dramaturgként dolgozik, emellett drámaíróként és forgatókönyvíróként is tevékeny.
A szerzőpáros a gimnázium óta foglalkozik (főleg dráma-) írással. Műveik többek közt a Színház, a Prae, a Tiszatáj és a Jelenkor hasábjain jelentek meg. 2000-2002 között kilenc forgatókönyvet írtak a Magyar Televízió Millenniumi Mesék sorozatába. Emmuska című regényük 2013-ban jelent meg a Librinél.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.