Közösségi program portál
és helykereső

Gyöngy, Pilári, Bolcsó – Fehér (vendégelőadás)

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Gyöngy Dániel, Pilári Darinka, Bolcsó Bálint - Fehér

Az előadás után az alkotókkal Dr. Farkas-Kérchy Vera, egyetemi adjunktus beszélget.

Improvizáció az, amit az este látni fogsz.Koreografált rögtönzés a japán butoh technika, az őszinte test színház és a zaj zene együtt lélegzéséből. Színházi ínyencség, különleges élmény. Hagyd otthon a kétségeidet, a berögződéseket, készülj egy eddig talán még nem látott élményre, és merülj el a szelíd brutalitásban. Tisztán. Fehéren.

Az alkotók gondolatai:

Az előadás egy strukturált rögtönzés a japán butō technika és a zajzene együtt lélegzéséből. A butōtechnikájának egyik lényegi eleme a test-elme kiüresítése és ennek az üres térnek a ráhangolása az alkotókra, a közönségre, a zenére és a koncepció által kifeszített tér finom rezdüléseire. Mivel a japán avantgárd Európában igazi ínyencségnek számít, ez az előadás nagy eséllyel tartogat váratlan élményeket a nézők számára.

„Fehér vagyok.
Lehet-e a semlegesség lehetőség?
Az ellenállás melankóliája egy macskában.
Amíg itt vagyunk, meglátjuk.”

A darab egy improvizatív találkozás, egy rekviem-tánc az elektronikus zajzene és a japán butō metszéspontjában, a napjainkban is látható vagy éppen láthatatlan erőszak áldozatainak emlékére. Belső emlékezés egy a természettel harmóniában élő világra.
Tánc: Pilári Darinka és Gyöngy Dániel
Zene: Bolcsó Balint

Gyöngy Dániel butō táncos és filozófus hallgató. Munkásságának középpontjában elsősorban a keleti filozófiák: a hinduizmus, szufizmus és a japán butōtechnikája valamint az ember önnön testéhez, a természethez és a tánchoz fűződő viszonyának eredete áll. Többek között a szakrális táncok élményeinek tanulmányozása vezetett el ennek a darabnak a megszületéséhez és állandó átalakulásához is.

Pilári Darinka művészetfilozófus, kutató, táncos. Az elmúlt hét évben ázsiai és európai útjai során mélyítette tudását, behatóan tanulmányozza és gyakorolja a japán butō különböző hagyományait. Doktori kutatásának címe The AnimatePhilosophy of Spaciousness in Dance, míg a Rhythmos Noir társulat tagjaként Borealis új előadásukkal az átalakulás elemi játékát keresi.

Bolcsó Bálint zenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzési tanszékének adjunktusa. Alkotóként és egyetemi oktatóként egyaránt az új technológiák kísérleti zenei alkalmazásával foglalkozik, szívesen dolgozik élő elektronikával a legkülönbözőbb műfajokban és összeállításokban. Improvizáló zenészként is rendszeresen fellép.


Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely
Szeged, 6722, Gyertyámos utca 4.
Időpont: 2019. október 5. 19:00

jegyfoglalás: homoludensproject@gmail.com

Jegyárak: Elővételben 2500 Ft / fő
Helyszínen: 3000 Ft / fő
Támogatói jegy: 5000 Ft-tól kedv szerint
Az előadásra korlátozott számú nézők férnek be, érdemes időben foglalni és átvenni a jegyeket.

Elővételes jegyvásárlás a a ZUGban:
Szeotember 27-ig kedd, csütörtök, péntek 16:30-18:30 között.

67575971 2369046306640358 4009524168939798528 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.