Közösségi program portál
és helykereső

Gyalogfény koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe következő koncertünket, amely Szegeden, a Grand Cafe-ban lesz Április 9-én hétfőn este 20h-tól.

 

Ezen az estén a zenét tanítói, tanulói vagy éppen hobbi szinten, aktívan művelő, kísérletező kedvű emberekből álló csapat improvizatív koncertjét, pontosabban hangfürdőjét hallhatjuk, láthatjuk. A keleti hangfürdős hangkeltők (gong, hangtálak) mellett fontos szerep jut a trombitának, gitárnak, ütős hangszereknek, valamint egyéb, szokatlan vokális, instrumentális akusztikus és elektronikus hangoknak, hangeffekteknek. Minden résztvevő csak azt döntötte el előre, hogy milyen hangszereket visz magával, de hogy azokból mit, mikor és hogyan szólaltat meg, az ott helyben, egy-egy ihletett pillanatban fog eldőlni. A résztvevők megegyeztek, hogy ezen megegyezésen kívül másról nem egyeztetnek :)

Az előadók:

Blaho Attila jazz-zongora előadóművész, tanár, zeneszerző. A vajdasági Zentán született, 7 éves kora óta zongorázik. Zenekaraival és különféle formációk közreműködőjeként Európa számos országa mellett játszott Japán, Thaiföld és India színpadain. 2013 januárjában elindította kísérleti elektronikus zenei tevékenységét Blahonoiz művésznéven. 2009 óta tanít a Szegedi Tudományegyetemen zenei informatika tantárgyat. 2012 óta a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola klasszikus és jazz zongora, szolfézs, zeneelmélet tanára. 2017-ben elvégzi a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Klasszikus zongora szak alapképzését. Meglepetésként Attila ezen az esten nem billentyűs hangszeren fog játszani.

Az utóbbi öt évtizetben a skandináv jazz külön helyet érdemelt ki a jazz palettáján, olyan művészek tették híressé mint Jan Garbarek, Terje Rypdal vagy Palle Danielsson. Az sem véletlen, hogy sok amerikai jazz zenész ezeket az országokat választotta zenei műhelyéül. Ezen a koncerten a skandináv zenével való kapcsolatot a Dániában tanuló Nyerges Ábel jelenti. Ábel - akinek zenei mentora Blaho Attila - a Syddansk Musikkonservatorium jazz trombita szakos hallgatója.

Vasileios Primikyris , azaz "Billy", dobos, ütőhangszeres, a Larissai konzervatórium elvégzése után Hollandiában Eric Ineke mesternél képezte magát, de részt vett olyan világhírű előadók kurzusain is mint Jonathan Kreisberg vagy Sheila Jordan. Billy, szintén meglepetésként, nem dobfelszerelést hoz magával erre az estére, hanem mindeféle más ütős kütyüket.

A gyalogfény hangkeltő szövetkezet egy kísérleti zenei projektből és közös hangfürdőkből született. Ezen az estén is kísérleteznek, játszanak a hangokkal és hangzó tárgyakkal. A gyalogfény megjelent már a MediaWave-en, illetve egyéb kisebb fesztiválokon. Szívesen szolgáltatnak élő zenei hangulatokat verses estekhez. Egyik szó-kép-hang előadásukkal a közmédiában is foglalkoztak. Tagok:
• Jenei Kornél (hangtálak, gongok és más keleti hangkeltők),
• Lázár Zoltán (udu, sámándob és egyéb ütősök),
• Páli Tibor (népi hangszerek, elelektronika, ének).

A belépés díjmentes. A zenészek támogatására önkéntes adományokat szívesen fogadunk. 

 

gyalogfény

Abel hangfurdo

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.