Közösségi program portál
és helykereső

Gondolathajó - A Kelda zenekar lemezbemutató koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Kelda zenekar Szegeden alakult 2012 februárjában. Akusztikus felállásban (hegedű, klasszikus gitár, nagybőgő, ütőhangszerek) szólaltatják meg dalaikat, melyet kulturális jellegű akusztikus könnyű zenének titulálnak. Lévén a dalok szövegét az énekes-gitáros, Kelcz Dávid versei adják, egyfajta irodalmi jelleget is felfedezhetünk a produkciójukban.

A zenekar tagjai hivatásos zenészek, mindannyian konzervatóriumot és/vagy zeneművészeti főiskolát végeztek hangszereikből. 2015 novemberében jelent meg első nagylemezük, melynek bemutató koncertjét a Művészetek Palotájában tartották. A lemez országos forgalmazásba került, melynek nagyszabású bemutató koncertjére kerül sor az Egyetemi Tavasz keretében. Fennállásuk során 2015 végéig 46 koncertet adtak a Kárpát-medencében, 21 különböző településen. 2016-ban egy 30-40 állomásos lemezbemutató turnét, új videoklipet és új dalokat terveznek. A zenekar célja, hogy a magyar nyelvű közösségek kulturális életének elsőszámú produkciójává váljon, s hogy a Kelda név szinonimája legyen a magas zenei minőség, a profizmus és az igényesség kifejezéseknek.

 A zenekar tagjai: Korponai Zsolt (hegedű), Horváth Csaba (nagybőgő), Varga Ákos (ütőhangszerek), Kelcz Dávid (ének, gitár)

 

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.