Közösségi program portál
és helykereső

Gólyakalifa - középiskolásoknak ingyenes

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Füge Produkció - TITÁNium - Miskolci Nemzeti Színház: Gólyakalifa
kettéhasadt monodráma Babits A gólyakalifa című regénye alapján

Játssza: Papp Endre
A színpadi változatot írta: Barcsai Bálint
Díszlet-jelmez: Horváth Jenny
Videó: Maruscsák Dávid
Hang: Bredán Máté
Fény: Langó Ádám
Súgó: Rohály Hanna
Produkciós vezető: Gulyás Dóra
Produkciós asszisztens: Totobé Anita
Rendező: Barcsai Bálint és Tárnoki Márk

Az előadás fiatal rendezői, Barcsai Bálint és Tárnoki Márk a 28. THEALTER fesztiválon nagy sikerrel mutatkoztak be 1-1 előadással, a monodrámát előadó Papp Endre pedig az első THEALTER U21 plusz kisfesztivál nyitóelőadásának szereplője és rendezője volt – még debreceni középiskolásként. Tavaly a Gólyakalifa ötletgazdájaként és főszereplőjeként elnyerte az Év Titánja címet.

Tábory Máté élete szép, akár egy álom. Álmai valóságosak, akár az élet. Ezekben ő egy mélyszegénységben, nevelőszülőknél felnőtt fiú, aki viszont jólétről álmodik: nyaralásról, tágas lakásról, szép lányokról. Ha egyikük elalszik, a másik felébred. Az álmok emléke mindkettejüket kísérti, a két élet egyre szorosabban fonódik össze, míg már mi sem tudjuk, hogy kit látunk a színpadon, hogy mi az álom és mi a valóság, vagy hogy egyáltalán van-e értelme különválasztani a kettőt. Babits története egyszerre lélektani dráma, thriller és tanulmány a társadalmi egyenlőtlenségről, amit a mai Magyarországon értelmeztünk újra. Nem kellett messzire mennünk.

Az előadás a IV. TITÁNium Színházi Projekt keretein belül valósult meg.

Középiskolások és csoportok jelentkezését a maszk@maszk.hu e-mail címen várjuk.

16 éven felülieknek!

Fotó: Gulyás Dóra

A program az EFOP-1.2.2-15-2016-00218 azonosító-számú, „Thalia szekerén – komplex személyiségfejlesztés, szakmai képzés, értő néző nevelés és önkéntesség az előadó-művészetek segítségével” projekt keretében, az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg.
57127048 2393011774063472 39868506371522560 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.