Közösségi program portál
és helykereső

Geszti Péter - Inspiráció és megújulás

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont Pedagógiai esték sorozatának május 16-i vendége a magyar kreatív ipar egyik legismertebb figurája, Geszti Péter!

Geszti Péter „szemünk előtt zajló” gazdag pályafutása alatt számtalan alkalommal újult meg, így bátran nevezhetjük a megújulás nagymesterének!

Előadásában most a kreativitásról, innovációról, önkifejezésről, sikerekről és kudarcokról osztja meg inspiráló gondolatait!

Kérdések, amelyekre válaszokat keresünk:

·      - Vajon hogyan próbál meg Péter „állandóan” megújulni?

·      - Honnan és hogyan merít energiát mindehhez?

·      - Hogyan győzi le az ellene irányuló rossz energiákat?

·      - Miért tartja fontosnak magát az inspirációt?

Ha első kézből, személyesen Geszti Pétertől szeretné a válaszokat megismerni, most itt a lehetőség!

 

Geszti Péter pályafutása címszavakban:

·         EMeRTon-díjas magyar dalszövegíró, énekes, reklámszakember.

·         Pályafutását gyermekszínészként kezdte. Különböző filmekben szerepelt, az ismertséget a Mézga család rajzfilmsorozat Aladárjának szinkronszerepével szerezte, ő volt a hangja a Lúdas Matyi c. rajzfilmben a kis Lúdas Matyinak is.

·         Médiakarrierjét az Ász című televíziós műsor műsorvezetőjeként kezdte 1989-ben.

·         Az Akció Reklámügynökség reklámszövegírója lett, majd később kreatív igazgatójaként dolgozott több neves hazai és külföldi céggel.

·         1992-ben a Megáll az ész műsorvezetője volt, majd ismét a zene felé fordult. Klasszikus komolyzenét (Mozart, Beethoven) népszerűsített a fiatalok körében.

·         Felvette az MC Gesztenye művésznevet, és megalapította a Rapülők együttest. Az együttes fennállása alatt sikert sikerre halmozott, de végül 1994-ben a szétválás mellett döntöttek.

·         Békés Pál íróval és Dés László zeneszerzővel közösen megírta a A dzsungel könyve című musicalt. Ebből az alkotásból 1996-ban nagy sikerű előadást állított színpadra a Pesti Színház. Az előadás dalait megszólaltató lemez aranylemez lett.

·         2000-ben alapítója és producere volt az @®© óriásplakát-kiállításnak, mely azóta is színfoltja Budapest kulturális életének.

·         2001-ben a „Gesztiméter” című magyar fejlesztésű kvízshow házigazdája.

·         2005-ben megírta a Magyarország című dal magyar szövegét.

·         2007-ben megálmodta a Nemzeti Vágta nevű országimázs-fesztivált, egy nagy lovasversenyt a Hősök terére, ami 2008-tól évente megrendezésre kerül.

·         A 2010-ben indult magyar X-Faktor televíziós tehetségkutató műsor első négy évadának zsűritagja, mentora.

·         A 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzőjének, Wolf Katinak írt dala, a Szerelem, miért múlsz? angol és magyar nyelven előadott változata, a What About My Dreams? is elkészült, mely 22. lett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

·         2011-ben új zenekart hozott létre Gringo Sztár néven.

·         2016-ban GESZTI néven újabb zenei projektjét indította útjára. A Létvágy címet viselő album zenei anyagát élő koncerteken mutatja be.

·         2017-ben dupla teltházas koncertet tartott a Rapülők együttessel az Arénában.

  

A rendezvény weboldala.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.