Közösségi program portál
és helykereső

Gáspár Anna: Naspolya - kötetbemutató

Hozzáadás a Google naptáramhoz
NASPOLYA - Egy olvasó emlékkönyve

- Beszélgetés Gáspár Annával –

Beszélgetőtársak: Lencsés Gyula és Orcsik Roland


„Ez a könyv nagyon sok gonddal és törődéssel készült. Én a tartalmat, Zsófi a formát adta hozzá. Az volt a vágyunk, hogy kíváncsisággal vegyétek kezetekbe és a sok kép segítségével, olvasás közben fel tudjátok idézni a régi időket, őseiteket, a helyeket és a hangulatokat.
Eddig jutottunk a családjaink történetéről szóló könyvben.
Amit tudtunk, amire emlékeztünk, leírtuk, felkutattuk. A történetbe beillesztettük a saját gyermekkorunkat is. A családfákban már ti is szerepeltek.
Sok éve, hogy ti magatok is tanúi vagytok életünk folyásának. Ezért, ha hiányérzetetek támadna, kérdezzetek, itt vagyunk.
Szeretnénk, ha nemcsak olvasnátok a könyvünket, hanem használnátok is: írjatok bele, széles a margó és sok üres oldalt hagytunk a végén.”

Gáspár Anna: Naspolya. Családi emlékkönyv (1810 – 2016)„A Naspolya című könyvet olvasva olyan érzésünk támad, mintha Gáspár Anna meghívott volna minket az otthonába, ahol közelebbi és távolabbi rokonai, szerettei, élők és holtak sorra egymás után személyes ismerőseinkké válnak. Közel kerülnek hozzánk azok is, akikről a nevükön kívül csak keveset vagy éppenséggel semmit sem tudunk: ez a családtörténettel ötvöződő visszaemlékezés egyik szeretetreméltó jellegzetessége. Ugyanakkor azoknak a személyeknek az életében is fehér foltok tátongnak, akikről a szerző sokat tud és szemléletes, plasztikus portrét rajzol. Ilyenkor mérlegelni kényszerül, és »kirakós« játékba kezd: saját és mások emlékfoszlányaiból, levélrészletekből, fényképekből pótolja a hiányt. Így egy különleges kollázs technikával írt, képfolyammal gazdagított, izgalmas szöveg jött létre, amely a család történetén túl az elmúlt százötven év Magyarországáról is elmond valami fontosat.”

(Márton László)
29355241 10155552871187613 4429492539219067328 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.