Közösségi program portál
és helykereső

Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-estje: Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Kultkikötő Produkciós Iroda produkciója

előadja: Fullajtár Andrea
zene: Gátos Iván - zenei vezető, zongorista, Gátos Bálint - basszusgitár, Kaszás Péter / Gyenge Lajos - dob,
ötletgazda és fordító: Zöldi Gergely
jelmez: Papp János,
rendező: Novák Eszter

Fullajtár Andrea egy legenda nyomába ered: Marlene Dietrich dalait, gondolatait idézi fel jazz-zenekarának kíséretével. Marlene Dietrich német színésznő dalaival, személyiségével nem csak a fronton harcoló katonákat, de az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral és háromfős jazz-zenekar kíséretével.

Az esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és természetesen megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind, és a kihagyhatatlan Lili Marleen.

„Zöldi Gergő mondta sok évvel ezelőtt, hogy szerinte nekem Dietrich-dalokat kellene énekelnem. Amikor megszületett ez az ötlet, elkezdtem beleásni magam az életébe, és elképesztően magával ragadott, hogy mennyire bátor nő volt. Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal… Olyan dolgokat csinált, amit nagyon sok kollégája nem mert. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett össze benne. Nagyon tetszik benne, hogy ilyen karakánul ki mert állni dolgok mellett.”

"Magyarországon még egyáltalán nem adták ki Marlene izgalmas írását, a Dietrich ABC-t, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne. Novák Eszter rendezővel mindketten azt gondoltuk, hogy ez az, ami jól össze tudja kötni a dalokat. Azonban ez nem egy Dietrich-imitációs este, inkább arról szól, amik Dietrich kapcsán eszembe jutnak, vagy ahogy én látom a világot. Az ő dalait adom elő, de nem őt utánzom – ez a lényeg.”
(Fullajtár Andrea)

Fotók: Kultkikötő Produkciós Iroda
13095839 1161694750528520 8659801860809654596 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.