Közösségi program portál
és helykereső

Fool Moon Acappella Fesztival - Vocal Six, Fool Moon

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Fool Moon Acappella Fesztivál
2017. szeptember 28-30.

Szeptember 28. 15:00-19:00 - KóSza 2017
Szeptember 29. 20:00 - Mókus feat. Jammal, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel
Szeptember 30. 20:00 - Fool Moon, Vocal Six (S)

A Fool Moon Acappella Fesztivált – számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva – a Fool Moon vokálegyüttes alapította 2005-ben, Szegeden. Jelenleg is ez az első és egyetlen ilyen jellegű rendezvény Magyarországon, amely már az első évben nagy sikernek örvendett: a hazai és külföldi előadók teltház előtt mutathatták meg, milyen régi és új irányzatok születtek a műfajon belül.
A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar acappella éneklés legnagyobbjaival klasszikus és könnyűzenei vonalon egyaránt, és többször is álló ovációval üdvözölte a külföldi acappella zene és beatbox kiválóságait.A fesztivál keretein belül a Fool Moon hangsúlyt fektet a műfaj szélesebb körű népszerűsítésére is, az Acappella Zene Története című filharmóniás előadásuk is bemutatásra került, és kisebb klubkoncertek során a feltörekvő, fiatal együtteseknek is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra.

Vocal Six (S)
http://vocalsix.com
A SHOW FOLYTATÓDIK! ILYEN A CAPPELLA CSAPATOT MÉG BIZTOSAN NEM LÁTTÁL
Képzelj magad elé négy tenort, egy baritont és egy basszust, akik magával ragadó és virtuóz előadásukkal elkápráztatják közönségüket.
A Vocal Six acappella a javából!
A műsort humoros párbeszédek tarkítják, amelyek könnyed hangulata nyomán az ember szinte maga is részt akar venni az éneklésben! A kis, családias helyszíneken és a nagykoncerteken a csapat egyaránt arra törekszik, hogy előadásuk egyedi legyen. A Vocal Six specialitása az egyszeri és megismételhetetlen koncertélmény.
A Vocal Six 25 éve szórakoztatja közönségét: mintegy 1500 koncertet adtak már Svédországban és szerte a világban. Felléptek számos rádió- és tévéműsorban, eddig 7 albumot és egy élő koncert DVD-t adtak ki. A csapat 2005-ben – a Fool Moonnal együtt – elnyerte a Ward Swingle-díjat szorgalmas, magas színvonalú munkájuk elismeréseként.
Legyen szó falatnyi színpadról vagy arénáról, a Vocal Six elsöprő vokális ereje mindig felejthetetlen élményt nyújt!
HISZED, HA LÁTOD!

Fool Moon
http://www.foolmoon.hu
A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta – hazánkban egyedülállóan – a pop-acappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés könnyűzenei műfaját népszerűsíti Magyarországon. Első lemezük “Csillagok…” (2003, Warner-Magneoton) címmel került a boltokba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául sőt, “Acappelland” (2008, MDB Records) című nagylemezükön még bantu nyelven is, olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton. 15 éves pályafutásuk alatt felléptek Magyarország legelismertebb előadóival, többek között Presser Gáborral, Szolnoki Péterrel, Malek Andreával, Zsédával vagy Szekeres Adriennel, és 2008-ban képviselték Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen. Nyugat-Európa fesztiváljainak állandó fellépői, de koncerteztek már Tajvanban, Kínában, Dél-Koreában, Japánban és Szingapúrban is. 2005-ben a Fool Moon első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle Nemzetközi A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, így a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett. 2006-ban a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella Versenyen kapott első helyezést és két különdíjat, az “Acappelland” című lemezen található “Szerelem, szerelem” népdalfeldolgozás pedig a King’s Singers együttes és más rangos csapatok átirataival együtt kapott jelölést 2008-ban a Nemzetközi CARA díjra, a legjobb folk/népdal kategóriában. 2010-ben az együttes ugyanezzel a dallal nyerte meg a legjobb átiratnak járó díjat az olaszországi Varese-ben, a rangos szakmai zsűri döntése alapján. 2013-ban Takács Nikolasszal közös lemezüket, a Music&Soul-t Fonogram díjra jelölték. 2014-ben a Fool Moon A Dal döntőjében a legjobb négy közé került It Can’t Be Over című dalával. 2015-ben Best of Budapest díjban részesültek, és ugyanebben az évben Szeged Város Kölcsey-éremmel jutalmazta az együttest a város kulturális életéért végzett tevékenységéért. Legújabb, “Kettesben jó” című lemezükön az elmúlt 15 év legemlékezetesebb közreműködéseit gyűjtötték csokorba, és ismét CARA-jelölést kaptak, ezúttal a “Hello.tourist!” című feldolgozásukért, a legjobb humoros dal kategóriában. A vokális könnyűzene népszerűsítése céljából 2005-ben életre hívták Szegeden a “Fool Moon” Nemzetközi A Cappella Fesztivált, az első ilyen jellegű rendezvényt az országban, mely a nagy sikerre való tekintettel évente megrendezésre kerül.
Az együttes tagjai: Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Wodala Barnabás, Németh Miklós, Vavra Bence.

Jegyár:
Szeptember 28. KóSza 2017: ingyenes
Szeptember 29. Mókus feat. Jammal, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel: elővételben 2200 Ft, helyszínen 2700 Ft
Szeptember 30. Fool Moon, Vocal Six (S): elővételben 3200 Ft, helyszínen 3700 Ft

Bérlet elővételben 4990 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban a Belvárosi Moziban és a TicketPortal országos hálózatán.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.