Közösségi program portál
és helykereső

Fonó Klub Szeged ÉvadnyitóA Muzsikás együttes koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A több mint 40 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség-díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima-díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.
A zenekar tagjai: Sipos Mihály (hegedű, citera), Porteleki László (hegedű, koboz, ének), Éri Péter (brácsa, mandolin, furulyák), Hamar Dániel (nagybőgő, gardon, dob)
21.30 Táncház a Ménkű Bandával
A szegedi Ménkű banda 2012 őszén alakult, de tagjai közül ketten már a 80-as években is egy zenekarban muzsikáltak, a Népművészet Ifjú Mestere címmel is büszkélkedő Bodza Bandában. Szinte az első pillanattól szervezik a saját folkkocsmájukat, ahol nemcsak a már rutinos táncosok szokták magukat jól érezni, hanem a teljesen kezdők is, ugyanis a rendszeres tánc- és daltanítás is a program része.
A zenekar tagjai: Maróti Zsuzsanna (hegedű), Vörösmarty Bence (hegedű), Szűcs Miklós (brácsa), Eszteró Ibolya (nagybőgő)

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.