Közösségi program portál
és helykereső

FIATALOK VÁNDORLÁSA - kihívások és lehetőségek Szeged számára - interreg nyitó fórum Tisza terem

Hozzáadás a Google naptáramhoz

 

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a DTP1-1-161-4.1 azonosítószámú YOUMIG: A fiatalok nemzetközi vándorlásának hatásai – intézményi eszköztár és együttműködési csatornák fejlesztése projekt keretében fórumot tart, melynek témája:

 

FIATALOK VÁNDORLÁSA - kihívások és lehetőségek Szeged számára

 

Előadó: Soltész Béla László projektmenedzser-helyettes (KSH Népesedési és Szociális Védelmi Statisztikai Főosztály, Vándorlásstatisztikai Osztály)

Moderátor: Feleky Gábor közgazdász-szociológus, a projekt helyi szakmai vezetője  

Napjaink fontos kihívása a fiatalok növekvő kivándorlása. A folyamat azonban nem egyirányú: a külföldre költözők egyszer talán hazatérnek és közben külföldi fiatalok is érkeznek városunkba tanulni, dolgozni. Hogyan hat mindez Szeged mindennapjaira, a város gazdaságára és társadalmára, és milyen kihívások elé állítja mindez önkormányzatunkat, milyen fejlesztésekkel tehetnénk gördülékenyebbé az ügyintézést?

A projekt célja, hogy feltárja a fiatalok (15–34 éves korosztály) vándorlásának okait, családalapítási és munkavállalási trendjeit. A tudományosan feltérképezett folyamatok megismerése révén további kiemelt cél a döntéshozatal, a helyi szolgáltatások támogatása. Az Európai Unió finanszírozásával létrejövő projektben – melynek vezető partnere a Központi Statisztikai Hivatal – 8 európai ország 16 intézménye – köztük Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata –  vesz részt.

A fórumra minden – a téma iránt – érdeklődőt várunk!

 

 

A YOUMIG projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

 

A terem befogadóképessége miatt a rendezvényen történő részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérem, részvételi szándékát az antal.aniko@szeged.eu címen jelezze 2017. május 22-ig!

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.