Közösségi program portál
és helykereső

Fiatal képzőművész-tehetségek a Somogyi-könyvtárban

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Két pillanat - Kovács Anita és Gál Bianka fotókiállításának megnyitója
A tárlatot megnyitja: Merkouris Melinda művészeti menedzser-szakos hallgató
A fiatal alkotók így vallanak magukról és a vizuális művészetekhez való viszonyukról:
„Kovács Anita vagyok, az SZTE másodéves angol-rajz osztatlan tanárszakos hallgatója. Szeretek különböző technikákkal kísérletezni, új dolgokat kipróbálni. Inspirációt és motivációt a hétköznapi pillanatokból, a szűkebb és tágabb környezetemből szoktam meríteni. A fotóimon igyekeztem különböző látásmódokat megjeleníteni.”
„Gál Bianka vagyok, 2020-ban kezdtem meg tanulmányaimat az SZTE-n történelem és rajzszakos tanárként. Fotográfiában, festészetben, digitális művészetben vegyesen alkotok. Szeretem átlépni a határokat, feszegetni őket, valami újat keresek, ami még számomra is sokszor megfoghatatlan. Nagy szerepet töltenek be a művészetben a társadalom azon problémái, amelyeket tabunak tekintünk, félelmeinktől vezérelve nem merünk róluk beszélni, nem merjük kimondani: a vallás kérdése mai szemmel újragondolva, a társadalmi elnyomás, a szexualitás, az erőszak, a mentális betegségek. A mottóm: Ha társadalmi tabu, akkor vásznamra vetem én!”
A kiállítás megtekinthető május 3-ig.Portálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.