Közösségi program portál
és helykereső

Felröhögünk " - A Független Mentorhálózat estje - Grand Café

Hozzáadás a Google naptáramhoz
„Felröhögünk…”

Felröhögünk a dolgok állásán, írta Sziveri János a Dia-dalok című, 1987-es verseskötetében. A játékos, ironikus kötet politikai verseket is tartalmazott, ettől cidrizett anno a csinovnyikszagú elit. Politikai vagy inkább kritikus versek pártpolitikai elkötelezettség nélkül.

A Független Mentorhálózat 2017-ben jött létre válaszul a jelenlegi magyar kormány által „mozgósított” íróakadémiára (Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.).

Csatlakozva Ijjas Tamás kezdeményezéséhez, és tiltakozva a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. központosított és államilag helyzetbe hozott működése ellen, független tehetséggondozó mentorhálózatot hirdettünk. A résztvevő mentorok vállalják, hogy egy évig ingyen követik egy fiatal tehetség irodalmi munkáját, és – közös megállapodás alapján – rendszeres szakmai konzultációval segítik további fejlődését. A leendő mentorált elsősorban 17 és 30 közötti, kötettel nem rendelkező pályakezdő. Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel hozzájárulhatunk a fiatal tehetségek kibontakozásához, és egyúttal rá tudunk mutatni a kortárs irodalom politikailag és gazdaságilag is kiszolgáltatott helyzetére.

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/fuggetlenmentorhalozat/

PROGRAM:

1. KÖR: 18:00 - 18:50

FELOLVASNAK: Kormányos Ákos, Vajsenbek Péter, Halász Rita, Komán Zsombor,

BESZÉLGETŐTÁRSAK: Bencsik Orsolya, Lanczkor Gábor, Orcsik Roland

MODERÁTOR: Szántai Márk

15 PERC SZÜNET

2. KÖR: 19:05 - 19:55

FELOLVASNAK: Balogh Gyula, László Liza, Lengyel Zoltán, Veszprémi Szilveszter

BESZÉLGETŐTÁRSAK: Kollár Árpád, Zilahi Anna, Weiner Sennyey Tibor

Moderátor: Szántai Márk

AZ EST ZÁRÓAKKORDJA: a horvát TÚS NUA zenekar adja az ördögök alá a parkettakoptató muzsikát. Bővebben: https://tus-nua.bandcamp.com/
Tús Nua (HR) ★ Grand Café Szeged

A rendezvény ingyenesen látogatható.
A koncertre a zenekari támogatás 1000 HUF.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.