Közösségi program portál
és helykereső

Federico García Lorca világa

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Ki ne szeretné a spanyol szenvedélyességet, amely az élet minden területén annyira jellemző? A spanyol irodalmat kedvelők számára ezt a teljességet García Lorca költő, drámaíró életműve testesíti meg. Ezért is adunk ízelítőt a Lorca-i életműről Egyetemünk fiatal kutatójának, Katona Eszternek az egyéni megközelítésű "Rejtőző medrű bánat" című kötetén keresztül.
A tragikus sorsú, fiatalon elhunyt andalúz költő életét, a kötet szerzője azon témákon és műveken keresztül mutatja be, amelyekről maga a költő úgy beszélt: a SEBEK, amelyek égették, az Élet, a Szerelem és a Halál. A kritikusok szerint a magyar Lorca-kutatás eddigi legteljesebb képét jelenti a kötet, amely alapos tudományos igénnyel készült, ugyanakkor az érdeklődő olvasók számára is élvezhetően, magyar és spanyol nyelvű idézetekkel, a színek, hangok, muzikalitás, a természet szépségei és a végtelen szenvedélyesség érzékeltetésével íródott.
A szerzővel beszélget: B. Kaczúr Ágnes, az SZTE Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Gyűjteményének szakreferense. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

LorcaFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.