Közösségi program portál
és helykereső

Európa-nap

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A "Mindenki Európája" rendezvény, amely a Diákönkormányzat napja is, az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Program keretén belül valósul meg. Az európai himnusz után a diáknagykövetek bemutatják az Európai Parlalment Nagykövet Iskolája programot, beszélnek az eddigi eseményekről, és hivatalosan is megnyitják az iskolai Infópontot. Ezután bemutatkoznak a külső résztvevők, a Horizont Rehabilitációs Alapítvány kollégái, akik érzékenyítéssel és sportfoglalkozásokkal várják a diákokat, illetve a szegedi Active Citizens, egy önkéntes szervezet.
Ezután a diáknagykövetek ismertetik a részletes porgramot és a diákok beosztását, akik fél 11-től csapatokban fognak az iskola különbözző helyszínein részt venni foglalkozásokon.

A második emeleten a diáknagykövetek az Európai Unió történetét, mostani helyzetét mutatják be, és interaktív játékokkal foglalják le a diáktársaikat, egy teremben pedig Euroscola vetélkedő zajlik majd.

A középtagozatos termekben az osztályok által választott EU-s ország kultuúrája kerül bemutatásra többek között a gasztronómia által, ahol kóstolót is kínálnak ezekből az ételekből. Továbbá lehetőség nyílik majd megkóstolni az indiai és a szír konyhát is.

Az alsó tagozatos termekben az osztályok az Európai Uniós országok zászlóit festik meg, amelyet majd a rendezvény végén meg lehet tekinteni.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.