Közösségi program portál
és helykereső

Észt hét különkiadás – rövidfilmek

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A félév Szegeden sem múlhat el észt tematikájú programok nélkül, ezért a hagyományos Észt hét különkiadásaként ezúttal a rövidfilmeké a terep. A tallinni BFM filmművészet szakirányon végzett hallgatóinak munkáit vetítjük a Grand Caféban.

A filmeket magyar felirattal vetítjük. A program ingyenes.

A HIVATALNOK HALÁLA
(Ametniku surm)
2017, BFM, 17:47
rendező: Rebeka Rummel

Az ismert Csehov-novellán alapuló film cselekménye egy fiktív diktatúrában játszódik. Ivan, az állami bürokrácia legkisebb csavarja görcsösen igyekszik a lehető legészrevétlenebb maradni a munkában, ám egy véletlen tüsszentése végzetes következményekkel jár... A történet megmutatja, milyen pusztítást vihet végbe a törékeny emberi elmében a végtelen paranoia és a permanens félelem.

A NŐ A BŰNÖS
(Naine on süüdi)
2017, BFM, 17. min
rendező: Sandra Kartau

Susan Glaspell A Jury of Her Rees című elbeszélésének mozgóképes feldolgozása. A történet középpontjában egy gyilkosság és a női szolidaritás áll.

MEGSZAKADT KAPCSOLAT
(Taasta side)
2017, BFM, 26 min
rendező: Tõnis Pill

Siim, a fiatal rendőr beépül a dílerek világába, hogy kollégáival elkaphassák a helyi narkókereskedelem fejét. Az operáció során azonban életének egyik rég nem látott szereplőjével találja szemben magát, aki a rosszfiúknak dolgozik. Felszakadnak a régi sebek, és az akció majdnem kudarcba fullad…

SÄDE
(Säde)
2017, BFM, 18 min
Rendező: Rebeka Rummel

A harmincas éveiben járó Tristan büntetése leteltével távozik a börtönből, ahová tűzeset okozásáért került. Szeretne bocsánatot kérni a balesetben megsérült kislányától, akit azóta sem látott. Bűntudattal és félelemmel indul a várva várt találkozóra...

GYILKOSSÁG A SZÁLLODÁBAN
(Mõrv hotellis)
2017, BFM, 19 min
rendező: Tormi Torop

Ami kísér, az a Sors maga. Igazságos és valódi.

HAZAFELÉ
(Kodutee)
2017, BFM, 27 min
rendező: Tõnis Pill

Amikor a halál megérint, csak az veszíthet, aki nem tud veszíteni.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.