Közösségi program portál
és helykereső

Éneklőbb emberek - Tóth Árpád előadása zárja az őszi évadot!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Egy rendkívül tehetséges, elkötelezett és agilis fiatalember lesz a nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozat őszi évadzáró előadásának vendége!
Vendégünk dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője.

Az előadás címe: Éneklőbb emberek
Az előadás időpontja: 2019. december 3. kedd 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Miért félnek az emberek az énekléstől?
Hogyan találhatunk vissza az "énekmuzsikálás" öröméhez?
Mit lehet tenni azért, hogy „éneklőbb emberek” legyünk?
Őszinte és lelkesítő előadás lesz egy "energiabomba" előadótól - ezt garantáljuk :-)

Az előadást minden korosztálynak, minden feltöltődni vágyó, énekelni (valaha is) szerető embernek jó szívvel ajánljuk - az adventi időszakban megvalósuló előadás egyúttal lelkünk ünneplőbe öltöztetésének fontos lépése is lehet :-)

Jegyértékesítés kezdete: 2019. szeptember vége
Érdemes az időpontot jó előre rögzíteni!
Gyertek, hozzátok magatokkal Barátaitokat, Kollégáitokat, nagyszerű este lesz!

Tóth Árpád a Zeneakadémia Kodály Intézetében és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanít, a pedagógusi pálya mellett pedig 2000 óta amatőr kórusokat vezényel, ezek közül jelenleg a budapesti Csíkszerda kórus a legismertebb.
"A Csíkszerdát manapság már mozgalomként, igazi flow-ként szokás emlegetni – az eredetileg szerdánként próbáló kórusnak immáron öt „alosztálya” van: Csíkhétfő, Csíkkamara (kedd), Csíkszerda, Csíkcsütörtök és a gyerekkar, vagyis a Csíkkids. Az együttes abban hisz, hogy a 21. század elején ideje lenne leszámolni a kórusénekléshez tapadó mintegy százéves megszokásokkal, és érdemes lenne újragondolni a közösen énekelve alkotás minden egyes mozzanatát. A kórus saját, csíkos fellépőruhája pedig elengedhetetlen kellék és védjegy!"

Hazai tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a szintén felvidéki Csábi Szeder Fábián Dalegyletnek is karnagya.

Rendszeresen tart továbbképzéseket Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, valamint vendégtanárként Kínában és Dél-Koreában is.

2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki.

A nyitófotót Kiss András készítette.
70790445 429665524343676 2102239861208514560 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.