Közösségi program portál
és helykereső

Emlékkönyvtár-látogatás

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A bemutató ezúttal elsősorban az édesanyák előtt tiszteleg az Emlékkönyvtár kincseiből válogatva: reneszánsz kori Mária-ábrázolás, magyarországi Mária-kultusz 18-19. századi leírása, Mária-énekek és "tündérmesék", utóbbiak szegedi vonatkozással is kiegészítve. Mindez természetesen gazdagon illusztrálva, kultúrhistóriai érdekességekkel fűszerezve. A gyűjtemény kezelői "az alkalomhoz illő" reneszánsz erdélyi ínyencségek leírásával is kedveskednek a látogatóknak.
A Dóm téri központi épület 3. emeletén található Emlékkönyvtárban a 43.701 kötetes alapítványi gyűjteményből látható egy közel 10.000 kötetes reprezentatív válogatás. A gyűjtemény sokszínűségét, tudományos értékét jól példázza, hogy a Somogyi-könyvtár birtokában van 36 ősnyomtatvány, amelyek közül 8 hazánkban egyedi példány. Különösen figyelemre méltóak a 16. századi európai nyomdák fa-, illetve rézmetszetekkel illusztrált remekei és a kutatók által is használt Régi Magyarországi Nyomtatványok kötetei.
A könyvek védelme miatt fokozottan ügyelünk a megfelelő hőmérsékletre és páratartalomra. Kérjük, a látogatás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a várható hőmérséklet 17°C! A Somogyi Károly Emlékkönyvtár zárt különgyűjtemény, turisztikai célú látogatása a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tourinform közös programjai keretében lehetséges.
Találkozás a Somogyi-könyvtár adminisztrációs pontjánál. A résztvevők száma limitált, ezért a férőhelyek betöltése érkezési sorrendben történik. Fotózásra nincs lehetőség.
Részvételi díj 500 FtPortálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.