Közösségi program portál
és helykereső

Élelmiszerbiztonság a mindennapokban - előadás

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Az élelmiszerfogyasztásunk az elmúlt évekbe gyorsan változott és folyamatosan változik, ahogy a fogyasztói igények nőnek és a környezet is változik. Az élelmiszeriparnak (mezőgazdaságnak) egyre több ember kell kiszolgálnia, ehhez pedig egy részt a tömegtermelésre kell beállni illetve az egyedi igényeket is emellett ki kell elégíteni. Ennek következtében az élelmiszerek áramlása globálissá vált, emiatt fontos az élelmiszerbiztonság minél magasabb szintű alkalmazása az élelmiszeriparban és a háztartásokban is. Az élelmiszereredetű megbetegedések nagy része a háztartásokból ered, így fontos a lakosság folyamatos informálása ezen a területen is.
Az előadásom során ismertetem az élelmiszerbiztonság alapjait illetve kitérek arra is, hogy milyen kockázatok léphetnek fel bizonyos élelmiszerek vagy konyha technológiai eljárások során. A kockázatok esetén mind a biológiai, kémiai illetve fizikai veszélyekre felhívom a figyelmet, egyes veszélyek felmerülése esetén milyen egészségügyi problémák léphetnek fel tartós kitettség esetén és hogyan tudjuk csökkenteni a kockázatát az egyes veszélyek kialakulásának. Remélem az érdeklődők új információk birtokában érnek haza és az ismereteik továbbadásával növelhetjük az élelmiszerbiztonságot a lakosság esetén is.

A program ingyenes, regisztrációhoz és könyvtári tagsághoz nem kötött.
Találkozzunk a földszinti AudMin-ban!

Sci eszta elelmiszer

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.