Közösségi program portál
és helykereső

Egy őrült naplója

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Axentyij Ivanovics Popriscsin: Keresztes Tamás
dramaturg: Róbert Juli
díszlet: Keresztes Tamás
szakértő: dr. Zalka Zsolt
producer: Orlai Tibor
asszisztens: Szakács Zsuzsi
rendező: Bodó Viktor
Az előadás Czímer József fordítása alapján készült.

Gogol „pétervári történetének” főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás, a Katona József Színház művésze játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban: rá épült a híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője” a sokoldalú művész által tervezett díszlet, valamint az atmoszférát megteremtő loop, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje.
Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés ma is ugyanolyan aktuális.

Az előadás bemutatója a tavalyi THEALTER-en volt Szegeden, ahol megkapta a kritikus zsűri díját. A siker azóta is töretlen: a 7óra7 színházi portál például beválasztotta a 2016-os év legjobb 40 előadása közé, márciusban a tatabányai MOST FESZT-en pedig elnyerte a Legjobb monodráma díját, Keresztes Tamás pedig a Legjobb alakítás különdíját.

Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE, az Orlai Produkciós Iroda és a MASZK Egyesület (Szeged) együttműködésében jött létre.
Külön köszönet: Juhász Nóra, Kákonyi Árpád, Szalai József, Szarvas Dávid

14 éven felülieknek!

Fotók: Révész Róbert
----------------------------------------------------------------------
A VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.
17972125 1496966053668053 7931986721344865495 oFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.