Közösségi program portál
és helykereső

"...Egy lépésből végtelent" Balázs Andrea Katalin fotókiállításának megnyitója, majd Indiai klasszikus táncelőadás

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Balázs Andrea Katalin arc- test- dekor- hennafestőt, művésznevén Katandit, főleg arcfestőként ismerik a kisgyerekes szülők Szegeden. Hegedűs Gyöngyvér hennafestő művész hatására kezdett újra hennával festeni 2015-ben. 2016-ban az első Hennafestők Országos Találkozó versenyén I. helyezést  ért el. 

A kiállításon főleg indiai táncosokra festett természetes barnás vöröses hennafestéseit láthatja a közönség. Kedvenc sorozata Korom Alexandrával vált valóra "Szívem csücske India" vízió keretében, amelyben közreműködött fotósként Weisz Hanna Dóra.

Folyamatosan képzi magát, alkotásairól készült fotóit a fb/Katandifest oldalon teszi közzé.

A kiállítást Hegedűs Gyöngyvér hennafestő művész, terapeuta, az Országos hennafestők találkozójánák és az East West Mehndi Meet társszervezője nyitja meg. (Fb/Gyöngyver Mehndi)


 

19 órától Indiai táncelőadást láthatnak az érdeklődők:

 

A Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a Bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet, és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát.
Kiss Tímeával és tanítványaival már számos alkalommal találkozhatott a közönség egész estés bharatanatyam táncelőadások, vagy rövidebb színpadi szerepléseik során. A mostani táncest rendhagyó, ugyanis az összes tánccsoport megmutatja magát, magyar és indiai származású tanítványok egyaránt – betekintést nyújtva az indiai tánc színes tárházába az alaplépések pontos elsajátításának menetétől a táncdrámákon és csoport-koreográfiákon át, az indiai néptáncokig.

A fellépők valamennyien a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi és egykori hallgatói.

Bővebb információ: fb/Kala Sangam Tánccsoport

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.