Közösségi program portál
és helykereső

Dungaree★Barbears★minimal Bogart★Northern Revival★Lucy Dreamin'

Hozzáadás a Google naptáramhoz
WEMSICAL SERBIA PRESENTS:

Boureque Fest vol.03

20:00 | Kapunyitás
21:00 | minimál Bogart
22:00 | Northern Revival (RS)
23:00 | DUNGAREE
00:00 | Barbears Zenekar
01:00 | Lucy Dreamin'

“A burek vagy börek vékony, rétestésztához hasonló (filo vagy yufka), vékonyra húzott-nyújtott tésztából és általában valamilyen sós (túró, hús, zöldséges, ritkábban édes) töltelékkel készült péksütemény. Feltehetőleg az Oszmán Birodalom korai korszakából, Anatóliai tartományáról származik, majd az oszmán konyha egyik alapkövévé vált. Az egykori Oszmán Birodalomhoz tartozó országokban ma is népszerű, főleg Észak-Afrikában és a Balkánon.”

(forrás: http://goo.gl/vF0Y4j)

Miért Boureque?

Mert a burek épp olyan zsíros, tömény és súlyos, mint ezek a zenék. Indokolatlan pofázás helyett szigorú zúzással kínál öt (5!) eminens stoner/sludge/post-rock formáció.

Miért Boureque Fest?

Egyestés fesztiválunk az első epizódja azon koncertsorozatnak, mely meghatározhatatlan rendszerességgel és időközökkel kerül megrendezésre különböző helyszínnel és számos stoner / post-rock / sludge / psychedelic / experimental / egyéb jellegű szaftos underground & DIY bandát kíván bemutatni a burek-kedvelő embereknek.

★ minimál Bogart ★

2008 óta létező szegedi stoner banda. Legutoljára a temesvári DAOS Clubban léptek fel az orosz/moszkvai "The Re-Stoned" előzenekaraként. Jelenlegi felállás: szájharmonika, gitár, basszusgitár, dobok. Két albumuk jelent meg eddig: "Cosmic Caveman Blues" (2014.) és "Fire on Soyuz" (2015.) címmel.

https://minimalbogart.bandcamp.com/

★ ★ Northern Revival (RS) ★ ★

A Northern Revival egy 2012 októberében alakult stoner/sludge/doom banda. 2014 óta számos országban turnéztak, mint például Szerbia, Magyarország, Bosznia, Szlovénia, illetve Románia, emellett olyan zenekarok társaságában is felléptek, mint a Planet of Zeus, Greenleaf, Obojeni Program, Kraljevski Apartman, stb. A Nocturne Media kiadó 2016 októberében adta ki "Life Survival Tips" című lemezüket, mely számos magazin és webzine elismerését elnyerte, mint például a Balkanrock, Helly Cherry, Serbian Metal Portal. A RazBeerbriga kézműves sörfőzde 2017 óta Northern Revival Pale Ale sört gyárt a zenekar együttműködésével.

http://northern-revival.wixsite.com/northernrevival
https://www.youtube.com/user/SlowHandManLive

★ ★ ★ DUNGAREE ★ ★ ★

A stoner rockban utazó szegedi Dungaree zenekar két kislemez és számos koncert után elkészítette Bipolar World című albumát. A törekvés továbbra is az volt, hogy egy nyers erővel, riffekkel, grunge és blues életérzéssel töltött dalok tömkelegét alkossák meg, természetesen a zenekarra jellemző sajátos, csavaros módon. Olyan dalok szerepelnek a lemezen, amit maguk is hallgatnának élőben is, és bólogatnának rá a közönség soraiból. Semmi sallang, semmi felesleges töltelék, csak a szín tiszta erő.

https://dungareeband.com/
https://dungaree.bandcamp.com/

★ ★ ★ ★ Barbears Zenekar ★ ★ ★ ★

2008 tavaszán alakult Barbears zenekar jelenlegi felállása: Blanár Levente (ének, gitár), Szatmári János (basszusgitár), Lukács László (gitár) és Szabó Béla (dob). Egyszerű, őszinte, csúnya és hangos sztónert játszanak. Önerőből eddig két kislemezük (2009-ben a Let’s See the Bears és 2012-ben a Doom Bar) és egy nagylemezük (2015-ben az Enter the Bear). Időközben készül már az újabb nagylemez.

https://barbears.bandcamp.com/

★ ★ ★ ★ ★ Lucy Dreamin' ★ ★ ★ ★ ★

Háromfős improvizatív pszichedélia kettő darab basszusgitárral. Ezek az arcok annyira keményen küldik a mély stoner témát, hogy nem is érdekli őket a „sima” gityó holmi cérnavastagságú baba-húrokkal, az ilyen zenéhez minimum magasfeszültségű kábel és csutkára tekert hangerő dukál. Extra vastag, csucsogó burek riffek várnak 10+ perces tételekre osztva, melyek alatt groovy zúzás váltakozik lebegős-mantrázós hangulattal. Psychedelic trinyómetál ébrenálmodóknak.

https://lucydreamin.bandcamp.com/

★VISUAL by Black Hole Design ★

p.s. Burekot egyél, de BUREKET semmiképp! Köszi!

★ Belépő ★

22:00-ig 700 Ft
22:00 után 1000 Ft

SZÓLTÁL MÁR A HAVEROKNAK? > > >
17388879 1684560321844424 6981483869141134969 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.