Közösségi program portál
és helykereső

Duna Táncműhely – MASZK Egyesület (Szeged): Képíró

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Duna Táncműhely – MASZK Egyesület (Szeged): Képíró

Előadók: Lőrinc Katalin, Katona Gábor, Frigy Ádám, Fosztó András, Kriston Fruzsina
Zene: dj Panda
Fény: Lendvai Károly
Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt

Az előadást Zoltánfy István fiatalon meghalt festőművész képei ihlették, s a róla kiadott emlékkötetből kölcsönözte a címét. Bemutatója a 2018-as THEALTER-en volt, a fesztivál nyitóelőadásként.

Zoltánfy István festőművész 1944-ben Deszken született és Szegeden élt, 1988-ban Ausztriában tragikus autóbaleset következtében vesztette életét. „Csak megszületni és meghalni ment el szülővárosából. Festményeinek képi világa, motívumkincse az alföldi és a szegedi életből, az alsóvárosi napsugaras házak vidékéről, a kocsmák, gyármellékek, családi otthonok miliőjéből vétetett. Legtöbb festményét átlelkesíti valamiféle szemérmes ünnepélyesség – ikonok, oltárképek hordozzák a mindennapi élet ábrázolatait. Szelíd fegyelemmel, ám izzó szenvedéllyel alkotott. Nemzeti és ízig-vérig európai művész volt.” - írta róla a 2005-ben a szegedi Grand Caféban megrendezett kiállításának ismertetője.

„Nincs egy kiemelt kép, ami mozgatna. Zoltánfy István teljes életműve színes és vibráló. Nagyon sokrétűek a képei […] Gyakorlatilag az összes motivál. Az előadás is a képeiről szól, hiszen azokon keresztül sejteni lehet, mi mozgatta őt a világ kapcsán, mi érdekelte. A képei keltette víziókat próbálom én továbbvinni, a dolgok mélyére nézni.”
Szegedi festőművész képeiből rendez előadást a Thealter-en Juhász Zsolt
https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szegedi_festomuvesz_kepeibol_rendez_eloadast_a_thealter-en_juhasz_zsolt/2569145/

A Duna Táncműhely alkotóműhely jellegét mindenekelőtt annak köszönheti, hogy produkcióról produkcióra más-más előadói gárdát hív meg, a Duna Művészegyüttes néptáncosai mellett rendszeresen dolgozunk a különböző tánctechnikákban jártas művészekkel.

Jegyár: 1500 Ft, diákigazolvánnyal 1200 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS:
- április 23-tól a Megálló - Tarján felett az ég közösségi házunkban (Budapesti krt. 23.) nyitvatartási idő alatt: hétfőtől csütörtökig 12:00-20:00 óra között, pénteken 9:00-12:00 óra között,
- május 7-én és 9-én az aznapi előadások előtt egy órával a Régi Zsinagóga pénztáránál lehet jegyet venni.

Mindkét jegyvásárlási helyszínen csak készpénzes fizetésre van lehetőség!
57852512 2392884914076158 2768630468411654144 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.