Közösségi program portál
és helykereső

Duda Éva Társulat/Movein Mission: Mesh + Breathe!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
MESH

Előadók: Darabont Áron, Egyed Bea, Rusu Andor, Jessica Simet, Várnagy Kristóf
Zene: Miguel Marin
Fénytervező: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező: Fazekas Endre
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Koncepció, Koreográfia: Guy Nader, Maria Campos

Öt táncos hangolódik a térben egymásba épülő rendszerekként illeszkedve és összeolvadva, mint a folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. A találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széteső élő organizmussá állnak össze. A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

A Mesh alkotópárosa, a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader a tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók, munkáikat letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Guy a színházon keresztül érkezett a tánc világába, színészként, rendezőként kezdett dolgozni, majd 2009-tól lett Maria Campos koreográfus társalkotója. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.
************************************************************************

BREATHE!

Előadók: Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili
Zene: Kunert Péter, Nils Frahm
Fénytervező: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Színpad és alpintechnika: Zoltai György
Kellék: Till András
Rendező munkatársa: Soós Attila
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Tér, koreográfia, rendezés: Duda Éva

Duda Éva legújabb munkájában a szabadság iránti vágy, a fékek kioldása és önmagunk felfedezése a cél. Személyes vallomások, útvesztők, és a küzdelem maga párosul a szabadság fogalmával és érzetével. A szereplők improvizációira építve, az előadás végleges formájában is egyetlen „free flow”, egy áramlás, egyetlen kitörő lélegzetvétel.

Hozzávalók:
kérdések, csoportdinamika, gyors mozgás, lassú mozgás, összetett kombináció, rossz kísérlet, rövid csörte, szinkron, szinte futás, partnering, őszinteség, konvertálás, hosszú próba, sörök, kiborulás, símulás, harag, kis süti, csábítás, távolságtartás, manipuláció, megértés, együttlét, figyelem, kiváncsiság, kutatás, törekvés, kudarc, félelem, sóhaj. végül kompozíció.

Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: EMMI, NKA, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Movein Stúdió, DNA

Fotók: Dömölky Dániel
-------------------------------------------------------------
Napfényexpressz sorozat
A Napfény Expressz a szegedieknek a gyors kapcsolatot jelentette a fővárossal. Azok a táncművészek, akik anno a tánc központjába igyekeztek, ezzel a vonattal jutottak el leggyorsabban. Most induló sorozatunkban olyan táncosokat hívunk haza Szegedre, akik saját produkcióikkal vagy társulataikkal elismerést szereztek maguknak, így öregbítve városunk hírnevét is.
14231161 1263651810332813 8778246330964157621 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.