Közösségi program portál
és helykereső

Dr. Mérő László március 2-án újra Szegeden!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Dr. Mérő László március 2-án újra Szegeden!
Mérő tanár úr különleges színfoltja a Mentor(h)áló által szervezett előadás-sorozatnak: bár megközelítései és meglátásai a legtöbb esetben távol állnak a "normál halandó" gondolkodásától, az előadás végére mégis mindig összeáll a kép, amelyből mindig tanulunk.
Március 2-án, szerdán este Mérő tanár úr a válságok természetéről, az emberek válságok idején tapasztalt viselkedéséről és a válságokra kidolgozott személyes vagy társadalmi stratégiákról fog mesélni Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.
- Hogyan kezelhetjük jól, vagy legalábbis jobban a válsághelyzeteket?
- Hogyan függ össze a folyamatos fejlődés az időről időre érkező válságokkal?
- Melyek azok a - válságok matematikai elemzéséből származó - tanulságok, amelyek megmutatják az egyensúly felé vezető utat?
Az előadás címe: A válság dinamikája
Az előadás időpontja: 2022. március 2. szerda 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.
"Amíg fejlődés lesz, addig válságok is lesznek, mert a fejlődés és a válság egy tőről fakad.
A fejlődés leállása viszont állandósuló válságot eredményezne, ezért válságok mindig is lesznek. Matematikai tény, hogy amennyiben működnek azok a tényezők, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlődést eredményezik, akkor ezek időnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (gazdasági, társadalmi válságok, járvány okozta válságok).
A világirodalom tanulsága szerint tragédiához vezet, ha egy társadalmi problémára egyéni megoldásokat keresünk.
Ugyanakkor a biológia és a pszichológia tanulsága szerint az adaptívnak bizonyuló válságkezelési megoldások mindig egyedi megoldásokból alakulnak ki.
A kettő azonban nem biztos, hogy ellentmond egymásnak – ezt leginkább a válságok matematikai elemzéséből származó tanulságok mutatják, melyek szerint egy válság után alapvetően új, hosszabb ideig fenntartható egyensúly alakulhat ki.
A 21. század nyertesei azok az országok lesznek, amelyeknek ezt a három tanulságot a legjobban sikerül összeegyeztetni.
Az előadásban a válságok sikeres kezelésének fő pszichológiai mechanizmusait mutatjuk be. Szó lesz az „úgy döntöttem, hogy elhiszem” stratégiáról, a rezilienciáról, a „bunyós hozzáállásról”, a komfortzóna elhagyásáról, a kockázatok speciális kezeléséről és a konvertálható tudásról is."
Jegyárak:
- kedvezményes árú jegyek: 2.300,- Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
- teljes árú jegyek: 2.800,- Ft.
Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!
Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/MEROLASZLO220209 weboldalon.
Hatalmas érdeklődés várható, senki ne bízza a jegyek beszerzését az utolsó pillanatra!
263737165 935479280428962 3655962425556125772 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.