Közösségi program portál
és helykereső

Dr. Gyarmathy Éva visszatér: Az atipikus lesz a tipikus

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Nagyszerű hírünk van: dr. Gyarmathy Éva 2020 december elején visszatér a Pedagógiai esték színpadára! :-) Éva idei előadása az atipikus fejlődésű (tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő) gyerekekről fog szólni.
Máris szólunk: hatalmas érdeklődésre számítunk!
Rögzítsétek az időpontot máris - Éva előadása kihagyhatatlan!

Az előadás időpontja: 2020. december 2. szerda 18.00
Az előadás címe: Az atipikus lesz a tipikus
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.
Jegyértékesítés és további információk hamarosan!

Dr. Gyarmathy Évát nem kell bemutatnunk a szegedieknek és környékbelieknek: a Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa Magyarország egyik vezető oktatási szakembere, a Mentor(h)áló sorozatainak többszörösen visszatérő vendége, talán nem véletlenül - szakértelme, elkötelezettsége példaértékű sokunk számára.

Kivételes öröm számunkra, hogy a 2020-as őszi évadban ismét a Pedagógiai esték színpadán ad majd elő, mostani témája az atipikus fejlődésű – tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő – gyerekek köré fonódik.

"Atipikus fejlődésnek nevezzük az olyan, nem mindig nyilvánvaló és biztosan azonosítható neurológiai alapú eltéréseket, amelyek gyakran együtt, és különböző kombinációkban jelennek meg. A szindrómák közös megjelenésének oka az egymást átfedő fejlődési utak, amelyek az atipikus idegrendszeri éréshez vezetnek.
A neurológiai alapú teljesítményzavarok főbb csoportjai:
- tanulási zavar, tanulási nehézség (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia),
- kontrollzavarok (figyelemzavar, hiperaktivitás zavar, impulzus kontrollzavar),
- autizmus spektrum zavarok egy része.
Mindezek a neurológiai sajátosságok veleszületett és/vagy szerzett idegrendszeri eltérésen alapulnak, és a környezet, így a tanítási módszerek meghatározó jelentőségűek a kialakulásukban. Optimális körülmények között kiemelkedő tehetséggé fejlődhetnek az egyébként jó képességekkel rendelkező atipikus fejlődésű gyerekek.
Nemcsak az oktatási intézmények számára jelent kihívást ezeknek a gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani, hanem a nevelésük sok nehézséggel járhat a család számára is. Az otthontanulás is többszörös kihívás az atipikus fejlődésű gyerekeket nevelő szülők számára."

Sokunkat érdeklő, sokakat érintő téma, kivételes felkészültségű szakember - az előadást ezért jó szívvel ajánljuk MINDEN pedagógusnak, egyetemi oktatónak és hallgatónak, a téma iránt érdeklődő szülőnek, nagyszülőnek és más szakembernek.

Rögzítsétek az időpontot máris - Éva előadása kihagyhatatlan!
Szeretettel várunk mindenkit egy újabb nagyszerű esti előadásra!See MoreCauses
96343496 582724289037798 2450882877978574848 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.