Közösségi program portál
és helykereső

Djabe with Steve Hackett (Genesis) & Gulli Briem (Mezzoforte) turné

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Djabe zenekar 21 éves pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi díjat gyűjtött be és eddig 42 országban lépett fel. Rengeteg külföldi sztárral dolgoztak együtt. Ezek közül kiemelkedik Steve Hackett, a Genesis gitárosa, akivel 2003 óta van munka kapcsolatuk.

Steve először a Djabe: Táncolnak a kazlak albumán működött közre, majd 2004-ben megrendezték első közös koncertjüket is Londonban. 2007 óta minden évben lebonyolítanak egy közös turnét valahol a nagyvilágban. Emlékezetes fellépéseik voltak Malajziában, Boszniában, Ausztriában, Szlovéniában, Hollandiában, Lettországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szerbiában, Bulgáriában, Oroszországban és természetesen Magyarországon.

Romániában a Garana Jazz Fesztiválon 13.000 ember tombolt a műsorukon.

Bár a Djabe az elsőszámú hazai Jazz/World fusion zenekarként vált ismertté, Steve Hackett-el közös műsoruk jóval túlmutat ezen a műfajon és elkalandoznak a progresszív rock világába is. Ennek oka, hogy a műsorban egyenlő arányban játszanak Genesis, Steve Hackett és Djabe kompozíciókat. A Genesistől a Peter Gabriel fémjelezte korszakból a Firth of Fifth vagy a Phil Collins érából Los Endos rendszeresen a koncertek csúcspontjait jelentik. Steve emellett otthonosan mozog a Djabe számaiban is. Több közös lemezt is kiadtak már együtt, és a művészek oda-vissza közreműködtek egymás albumain. Legfrissebb koncert lemezük idén február 24-én jelent meg az angol Cherry Red Records, Esoteric Antenna kiadójának gondozásában. A címe: Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers. Az elegáns digipak csomagolásban egy CD és egy DVD korong is található, komplex élményt nyújtva Hackett és a Djabe 2011-es pozsonyi produkciójáról.

A június elején zajló turnéhoz egy másik világhírű muzsikus is csatlakozik a zenekarhoz.

Gulli Briem dobos a legendás Mezzoforte együttes dobosa. Gulli, Djabe és Steve Hackett először 2008-ban találkoztak a lettországi Saulkrasti fesztiválon, de csak 2012-ben kezdődött közös együttműködésük, a Djabe: Down And Up lemezének budapesti bemutatókoncertjén, ahol együtt játszottak el Genesis számokat. Azóta Gulli is közreműködött a Djabe lemezein és rendszeresen koncertezett is a zenekarral, itthon és külföldön egyaránt. 2014-ben csatlakozott Hackett és a Djabe közép európai turnéjához. Közös koncertjeik kiváló lenyomata a 2015-ben bakeliten, CD-n, DVD-n és Blu-ray-en is megjelentetett Live in Blue koncertalbum, melyet Djabe with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent néven adtak ki.

2016-ban Steve, Gulli és a Djabe zenészei Szardínia szigetén készítettek stúdiófelvételeket, melynek megjelenése ebben az évben várható.

2017-ben ismét együtt indulnak turnézni a Genesis, a Mezzoforte és a Djabe muzsikusai.

Június 5-én a szegedi közönség részese lehet annak a zenei varázslatnak, amit a kiváló zenészek nem mindennapi fúziója rejt magában.

A formáció az alábbi összeállításban lép színpadra:

Steve Hackett – gitár, ének

Gulli Briem – dob, hang drum

Barabás Tamás – basszusgitár

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek

Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt

Nagy János – billentyűs hangszerek

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.