Közösségi program portál
és helykereső

Deres Kornélia: Bábhasadás

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Deres Kornélia Bábhasadás című kötetének bemutatója.

A szerzővel Szántai Márk doktorandusz beszélget. Aki a bábhasadás idegrendszeri lárvaneszeit gitáron előállítja: Petrács Gábor.

BÁBHASADÁS (Jelenkor Kiadó, 2017)
„A 30 éves szerző visszanéz. A Harminc csúcsáról (30 Peaks) visszatekint. Felcsúsztatja napszemüvegét a fejtetőre, aztán vissza. Belefotóz a szakadékba, szurdokba. De nem ereszti bő lére. Szemlél, szimatol, játszik: visz az irodalmi, színházi, filmes, zenés rengetegbe. Gazdag, bátran csengő. Exkluzív költészet. Ki beszél? Ki nevettet? Szaporodnak, sokszorozódnak a hangok, nézőpontok. Radikális mellérendelés, mégis: fegyelmezett a beszéd. Csendet csinál a fejekben. Bábok leszünk mind, de nem bergmani vagy biológiai értelemben. Átváltozunk, túlélünk, bábozódunk. Egyszer csak nem hasadunk tovább. És Deres nem adja (könnyen) a romantikát. Mert Deres nem felejt. Télen született. Egy Vízöntő. Újrarendezi a világot. Szembenéz, nem szerteszét.” Pollágh Péter, a kötet szerkesztője

DERES KORNÉLIA
Költő, színháztörténész, az ELTE oktatója. Eddigi kötetei: Emma és Elefánt (mese, Babilon, 2018), Bábhasadás (versek, Jelenkor, 2017), Képkalapács: színház, technológia, intermedialitás (monográfia, JAK-Prae, 2016), Szőrapa (versek, JAK-Prae, 2011). A József Attila Kör színházi könyvsorozatának alapítószerkesztője, a JAK líraműhely jelenlegi vezetője.

SZÁNTAI MÁRK
Az SZTE BTK doktorandusza. A kortárs széppróza mellett előszeretettel merül el a krimik világában. Szabadidejében fut, túrázik és régi vasúti jegyeket gyűjt.

PETRÁCS GÁBOR
A Homo Ludens Project alternatív színházi társulat tagja, mellette fordításokon dolgozik. Szabadidejében képzőművészettel és zenével foglalkozik, valamint részt vesz zajzenei performanszokban.

Plakátterv: Balogh Ádám

A programot a József Attila Kör támogatja.
A belépés díjtalan.
51222142 10155709698601504 2107380331471437824 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.