Közösségi program portál
és helykereső

Darules a szegedi Fehér-tón Kiskunsági NP

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Kis létszámú csoportokkal túrázunk, így pót-túrát ajánlunk fel, akinek jó egy péntek délután is. CSAK ELŐZETES REGISZTRÁCIÓVAL. 30/6380-297. A DARULESRŐL: Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján várjuk be a darvak érkezését, miközben néhány gyógynövényt és más érdekességeket is bemutatunk.
IDŐTARTAM: A program kb. 3 órás, naplemente után fejeződik be.
TALÁLKOZÓ HELYE: a Tisza-völgyi Bemutatóháznál.
AUTÓVAL: A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeumtábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol két pihenőparkoló és két büfé (csak az egyik üzemel) van a két oldalon. A kapun nagy tábla látható "Tisza-völgyi Bemutatóház" felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
PARKOLÁS: a pihenőparkolókban a főút mellett közvetlenül.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a "Szatymazi temető" helyközi megállónál kell leszállni, ami a Bemutatóháztól 300 méterre északra található. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. VÁRHATÓAN JÁRMŰVEKKEL KELL MOZOGNUNK A HELYSZÍNEK KÖZÖTT. A busszal érkezőknek segítünk, a jelentkezésben érdemes kérni. Hazafelé szoktunk egymásnak segíteni lehetőség szerint telekocsis rendszerrel.
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
GYEREKEK: Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak. Meleg öltözék javasolt.
MIT HOZZUNK? Meleg tea, forralt bor termoszban kellemes lehet. Akinek van távcsöve, hozza magával! (Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet a túra idejére.) Fényképezőgépet lehet hozni, de kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon.
Jegyárak: felnőtt 1000 Ft, diák és nyugdíjas 500 Ft - a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
Külön bejelentkező csoportoknak 20 fő felett egyéni időpontban, a szabad időpontok függvényében)
Szükség esetén további információ kérhető: Ábrahám Krisztián, abrahamk@knp.hu, 30/638-0297
Szeretettel várunk mindenkit a Kiskunsági Nemzeti Park Ig. szervezésében.See MoreOther
122605466 3420325151417032 1094934156432819056 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.