Közösségi program portál
és helykereső

Dalí-tárlatvezetés // Best of Diploma megnyitó

Hozzáadás a Google naptáramhoz
UPDATE: A TÁRLATVEZETÉS BETELT!!!

Remek programot ajánlunk szeptember első napjára!

17 órától két izgalmas eseményre is várunk titeket! Best of Diploma címmel nyílik új kiállításunk, mely programhoz kapcsolódva szeretnénk meglepni az első 50 résztvevőt egy ingyenes Dalí-tárlatvezetéssel is.

(FIGYELEM! REGISZTÁRCIÓ KÖTELEZŐ - RÉSZLETEK LENT!)

TÁRLATVEZETÉS:

Nátyi Róbert művészettörténész, kurátor minden kulisszatitkot elárul a már több mint 12ezer látogatóval büszkélkedő Dalí-kiállításról, és a szürrealizmus "pápájának" extrém életstílusába is beavatja a résztvevőket.

Több mint hatvan műtárgyat vonultat fel a tárlat. A válogatás gerincét litográfiák, grafikák és rézkarcok alkotják. Sőt, a mester ritkán látható kisplasztikáit és porcelán dísztálait is megcsodálhatjuk. Abban az alkotói időszakban, melyre a kiállítás koncentrál, leghíresebb festményeit litográfiákon reprodukálta. Ezek közül Az emlékezet állandósága, a Port Lligat-i Madonna és a Szent Antal megkísértése is szerepel a REÖK kiállítótermeiben. Láthatóak még azok a szakácskönyv illusztrációk is a falakon, melyeket a Gala vacsorái c. kötet díszítésére alkotott. A bizarr ételkreációk is szervesen hozzátartoznak a Dalí-jelenséghez.

------------------------

MEGNYITÓ:

Az idén jubiláló REÖK nagyrészt kortárs kiállításoknak adott helyet az elmúlt egy évtizedben. Nemrég a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel kötött együttműködést a kiállítóház, melynek értelmében a legfiatalabb hazai művészgenerációt tudjuk bekapcsolni ebbe a vérkeringésbe. A diplomamunka öt év művészi munkájának összegzése – szándéka szerint tehát mestermunka. A kiállítás tehát a „krémek krémje”, a legjobbaknak ítélt diplomamunkákból válogat. A Best of Diploma kiállítóit a tanszékek mesterei javasolják. Az itt bemutatott festő, szobrász, grafikus, intermédia és látványtervező szakos hallgatók munkái méltóképpen reprezentálják az egyetemen zajló művészeti oktatás sokszínűségét, friss szemléletét.

A kiállításon köszöntőt mond: Prof. Kőnig Frigyes rector emeritus
Megnyitja: Dr. Nátyi Róbert művészettörténész

A megnyitó ingyenes. A Dalí-tárlatvezetés csak az első 50 regisztráló számára biztosított. Regisztrálni a marketing2@szegediszabadteri.hu címen lehet.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.