Közösségi program portál
és helykereső

Czinki Ferenc: A pozsonyi metró

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Zenés könyvbemutató vetítéssel

Közreműködik: Schoblocher Barbara (ének), Jancsó Gábor (gitár), Hekele Dániel (trombita)
Moderátor: Bíró-Balogh Tamás
Vizuál: Varga Gábor Farkas

A József Attila Kör és a Szépírók Társasága támogatásával.

A POZSONYI METRÓ
Pozsonyban nincsen metró. Tervben volt, hogy legyen, el is kezdődtek a munkálatok, de végül a félkész járatokba beköltözött az Ördög. Czinki Ferenc kisregénye a balladák világát idézi. Két idősíkon – a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, valamint 2014-ben – követhetjük nyomon a rejtélyes történetet, amelyben két fiatal eltervezi, hogy megöli a jóságot. Közben a célvonal előtt pár méterrel köddé válik egy teljes lóversenyfutam, kajakosok eveznek fejjel lefelé a Dunán és a görög mitológia testet ölt a XX. századi Kelet-Európában. A pozsonyi metró a várakozás regénye. A kérdés csak annyi, hogy ki érkezik meg előbb: aki megváltást, vagy aki kárhozatot ígér…

CZINKI FERENC
Czinki Ferenc 1982-ben született Székesfehérváron. Író, szervező. A KafkaBeat Kocsmaszínház rendezőjeként, programszervezőjeként dolgozik. A József Attila Kör elnökségi tagja, a Szépírók Társasága tagja, a Visegrádi Alap irodalmi ösztöndíjasa, Móricz Zsigmond-ösztöndíjas. Egy kocsma város című kötete 2014 augusztusában jelent meg, A pozsonyi metró című kisregényét a Scolar adja ki 2017-ben. A budapesti könyvbemutatónak a Trafóklub ad otthont.

Belépő: 500 Ft.
Támogatói jegy: 1500 Ft.

(A támogatói jegy tartalmazza a belépőt + Czinki Ferenc A pozsonyi metró c. könyvének dedikált példányát. Megvétele kizárólag a jazz.szeged@gmail.com e-mail címen való előzetes regisztráció útján lehetséges.)

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.