Közösségi program portál
és helykereső

Cymbal Rush / Szeged Jazz Kocsma

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Kész Petra generációjának egyik legígéretesebb énekesnője. Az évek során a legkülönbözőbb együttesekben megfordult már és a legkülönbözőbb zenei műfajokban alkotott, a trip-hoptól a hard-bopig. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatója több évnyi tapasztalatszerzés után úgy érezte, eljött az ideje, hogy olyan zenekart hozzon létre, amelyben saját számokat adnak elő.

A Cymbal Rush első koncertjét a 2016-os Sziget Fesztiválon adta, de a 2017-es Jazz Showcase-en is hallhattuk őket, ahol nemzetközi zsűri előtt mutatkoztak be. Hangképükben és szövegeikben egyaránt tetten érhető a provokatív, komfortzónából kimozdítani vágyó attitűd. Tagjaik között ott találjuk a bátor és kísérletező kedvű énekest, Kész Petrát, akit többek között a Junior Prima díjas Tárkány Művekből és a Crème de la Popból ismerhetünk. A billentyűs Vikukel Dániel saját szerzeményeiből készült lemezét a Silence Fictionnel a Zeneakadémián mutatta be Binder Károly és Borbély Mihály közreműködésével, de állandó tagja a Maszkura és a Tücsökraj, Varga Viktor és A Nő Illata produkcióknak is. A dobos Földesi Attila a Maszkura és a Tücsökraj, Crème de la Pop és a Farkas Gábor Gábriel zenekar dobosa, emellett ismerhetjük a Senganalenga, Sugarloaf, Jazz Steps és a Budafok Big Band formációkból is. A bőgős, basszusgitáros Kiss Diánát hallhatjuk a Szeder zenekarban és a Pázmándi Gergely Trióban is.

Az ének, billentyűs hangszerek, basszusgitár és dobok alkotta négyes, provokatív, komfortzónából kimozdítani vágyó attitűdje mind a szövegekben, mind pedig a zenei hangképben megjelenik, az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene bizonyos szegmenseinek hangzásvilágából táplálkozik.

Kész Petra - voc, looper
Vikukel Dani - keys
Kiss Diána - bass
Földesi Attila - drum

https://www.youtube.com/watch?v=WL9MzrkqLRI

Zenekari támogatás: 1000 forint.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.