Közösségi program portál
és helykereső

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné - bohózat úszósapkában

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Amikor nyakunkba szakadnak a gondok és fojtogat a bánat, miből merítsünk erőt a folytatáshoz? A megoldás legtöbbször meglepő módon jelentkezik. Karnyónénak a segítség egy mókus formájában jött el. A férjét évek óta nem látta, egyedül maradt fogyatékos fiával. A férfi, akiben bízott, átverte. Súlyos anyagi gondokkal küzdött. De Karnyóné nemcsak hogy túlélte, meg is találta a kiutat a reménytelenségből és most már azt mondja, az élet mégis csak szép. Ez hogy történhetett meg?
Elmesélte nekem, hogy egy késő őszi napon, amikor már teljesen maga alatt volt, megfigyelt egy mókust, aki makkot gyűjtött télire, de egyszerre mindig csak egyet tudott elvinni az odújához. És akkor arra gondolt: hogyha ez a kis állat képes megvédeni magát a zord téllel szemben, akkor ez nekem is menni fog. Apró darabokra tépem a problémáimat, elviszem őket jó messzire, mint az a mókus a kis makkokat, de egyszerre mindig csak egyet.

Négy tehetséges fiatal izgalmas színházi kezdeményezése. Úszósapkában. A Karnyóné egy vérbeli tragikomédia az esendőségről. Csokonai műve, noha ismert, mégsem sokat játszott színdarab. Egy emberi dráma, tele szerethető karakterekkel, ármánnyal, versengéssel, szerelemmel és persze tündérekkel. Úszósapkában. Szilágyi Bálint rendező célja, hogy egy elfeledett nyelven keresztül, mégis ismerős eszközökkel közelebb hozza és megértesse a fiatalokkal Csokonai világának mélyén rejlő valódi emberi problémákat és megmutassa, mi mindenre képes a színház.

szereplők:
Karnyóné, Boris, Tündér: Feczesin Kristóf
Tipptopp, Lázár, Karnyó: Szántó Balázs e.h.
Lipitlotty, Samu, Tündérfi: Barna Zsombor e.h.

produkciós vezető: Gáspár Anna
rendezőasszisztens: Fazekas Anna
rendező: Szilágyi Bálint e.h.

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna Produkció közös előadása.

Támogató: EMMI

Fotók: Kállai-Tóth Anett
----------------------------------------------------------------------
A VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.
17854921 1487160917981900 6565098813710386764 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.