Közösségi program portál
és helykereső

Csillagászat Napja Szegeden

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Május 6-án immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Csillagászat Napja, amelynek idén, sok év után ismét a Szegedi Csillagvizsgáló ad otthont.
Délutántól kezdődően változatos programmal várjuk az érdeklődőket. A könnyed ismeretterjesztő előadások mellett lesz itt még meteorit- simogatás és derült időben távcsövezés is!

A programok regisztrációhoz kötöttek és az este folyamán 7 különböző időpontban kezdődő turnusra van lehetőség helyet foglalni a lent látható foglalási felületen.

Mind a hét turnus magában foglal egy könnyed ismeretterjesztő előadást, meteoitbemutatót, a távcsövekkel való ismerkedést és derült idő esetén a látványos égi objektumok teleszkópos megfigyelését is. A naplemente előtt kezdődő programok esetén egy speciális naptávcsővel tekinthető meg a Napunk aktív felszíne, kitörések és napfoltok után kutatva; a naplemente után kezdődő csoportok pedig Szeged legnagyobb távcsövével pillanthatják meg az égbolt csodáit. A hét turnusra hét különböző előadással készülünk, így mindenki megtalálhatja az őt érdeklő témaköröket.

A belépőjegy egységesen 2000 Ft.

A nappali és esti órákban vezetett csoportos formában zajló programok mellett a csillagvizsgáló szomszédságában ingyenes távcsöves bemutatót tart a Magyar Csillagászat Egyesület Szegedi Csoportja.

További infó: https://szegedicsillagvizsgalo.hu/2023/04/28/csillagaszat-napja-szegeden/
Portálunkat várhatóan 2023. június végén leállítjuk. Hálásan köszönjük az együtt töltött éveket! ♥♥♥

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.