Közösségi program portál
és helykereső

Családi REÖK Gyerök Kör

Hozzáadás a Google naptáramhoz
REÖK GYERÖK KÖR-CSALÁDI NAP
MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁS

Ajánlott: 7 éves kortól

A REÖK Gyerök Kör program célja a művészetközvetítés, a képzőművészet élményszerű megismertetése!
A mai Gyerök Körre családjukkal együtt várjuk a gyermekeket!
Duray Tibor festőművész Emberi, túlságosan is emberi és Kántor Ágnes festőművész Határérzet c. kiállításait dolgozzuk fel szombat délelőtt. A REÖK kulturális programja jó alkalom arra, hogy a múzeumpedagógiai programokat rendszeresen látogató gyerekek most megoszthatják képzőművészeti ismereteiket szüleikkel, nagyszüleikkel!
A foglalkozáson résztvevő családok a képek kompozíciójára, gondolatiságára, a műveken szereplő emberek érzelmeinek feltárására irányítják figyelmüket, együttérzésüket. Különös tekintettel fordulunk Duray Tibor családdal kapcsolatos alkotásai felé.
A szülök írásban, a gyerekek rajzban reagálnak arra a felvetésre, hogyan lehetne segíteni a Szegény Elise c. mű idős, beteg, reménytelenséget árasztó szereplőjének.
A Holdba lépő c. monumentális üvegablak terv háttal álló figurája és a Hold térbeliséget kizáró együttes megjelenítése arra hívja a résztvevőket, hogy képzelőerejük segítségével folytassák a képet, oldják fel a látvány állandóságát, feszültségét. Rajzolják meg azt a képet, amelyen a figura kilép, elhagyja az üvegablak zártságát és elindul….
Kántor Ágnes festőművész művein különös képmegoldásokkal, figurákkal, színhangulatokkal találkozhatunk. A Nem emlékszem, mit álmodtam, a Mező és a Mindig vágytam egy kertre c. műveken keresztül a festő térképzéseit vizsgáljuk. A tárlatlátogató beleköltözhet a képbe, hozzáteheti saját történetét rajzban és írásban, szabadon!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Belépő:800 Ft/fő

Szíves figyelmébe ajánljuk a REÖK múzeumpedagógiájával kapcsolatos cikkeket:
http://magyarmuzeumok.hu/muhely/2706_kulturalt_gyereok
http://magyarmuzeumok.hu/muhely/3468_kozelitesek
http://tiszatajonline.hu/?p=98267
http://stiluskommunikacio.eu/?p=4594

A foglalkozást tervezte és vezeti:
Ale Ildikó
festőművész
múzeumpedagógus

muzeumpedagogia@reok.hu
16602339 1566588743368625 6351346489275687745 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.