Közösségi program portál
és helykereső

Civilként az állam működési hézagaiban - L. Ritók Nóra előadása

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Nagy ellentmondás feszül abban, amikor a civilek az állam működési hézagait próbálják betömni. Azokat, amelyek azt jelzik, hogy nem jól működik a rendszer. Ha a civil szféra a civilek adományaiból megoldja, az állam hátradől, hiszen minden rendben van, nincs probléma. A megoldást szolgáló intézkedéseket nem szorgalmazza, a költségvetésében nem tervez ilyet. Ha pedig nem oldja meg, az állam lépéskényszerbe kerül...ám a rendszerszintű megoldások lassan körvonalazódnak, a társadalmi problémák pedig általában gyors beavatkozást követelnek. A civilek nem tudják elnézni a problémákat, mert ők közvetlenül találkoznak vele, míg az állam ezeket a megtapasztalásokat nem, vagy nem úgy érzékeli. Mi lehet a megoldás? Segítenünk kell, vagy hagyni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ L. Ritók Nóra mesterpedagógussal, szociális szakemberrel, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával.

Az előadó saját honlapján további részleteket olvashatnak szociális és oktatói, valamint művészeti tevékenységéről: https://l.ritoknora.hu/

Jegyértékesítés a TIXA értékesítő rendszerén keresztül elérhető: https://tixa.hu/lritok_civil_eloadas_200924

Jegyár: 2500,- Ft

Az előadásra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A szervező honlapja: http://homoludensproject.hu/
A szervező elérhetősége: homoludensproject@gmail.com

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.