Közösségi program portál
és helykereső

Citizen Kain Sing Sing - 20161029 Először Magyarországon

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Még alig tegnap volt, hogy a Deadcode&Friends csapata reggelig mozgatott meg minket a Sing Sing táncterén, de már is itt vagyunk a következő CARBON eseménnyel, ami nagyon rég várt pillanatokat hoz el számunkra október 29-én.

Mivel nagyon hálásak vagyunk a mindig a végletekig kitartó közönségünknek, így soron következő alkalommal olyan vendéget hívtunk, aki Magyarországon először nálunk lép fel! Citizen Kain a francia zászló színeiben érkezik Szegedre, hogy bemutassa a behatárolhatatlan, mély érzelmekkel átitatott techno fogalmát.

A Montpellierben felcseperedő Bruno Demougeot először még a punk rock és hardcore zenei irányzatokban élte meg magát. Tizenévesen saját zenekarában gitározott, de 1993-ban elkeveredett egy rave buliba, ahol az elektronikus zene ütemei magával rántották. Nem telt el sok idő és megvette magának az első pár lejátszóját és a hozzá tartozó keverőt, hogy belemásszon a DJ szakma világába.

A Depeche Mode, New Order, Joy Division behatások mellett a rave és acid stílusokon keresztül jutott el a számára igazán közeli house és techno vonalhoz, mely mára kiemelten a techno sajátos gyártásáig juttatta. Stílusa szinte meghatározhatatlan, a használható jelzők közötti kanyargások során eljuthatunk vele a mély sötétségbe, a hidegen nyers állapotokba, de a forró dinamikát is elérhetjük egy szettje közben.

2005-ben két társával elindította a Neverending Recordsot, mely 2009-ig pihent, de azóta több mint 60 EP-nek adott otthont és a kiadó jövője is fényesen ragyog. Kiadványai is jelentek meg itt, de a híres francia Noire Music, a Trapez Ltd, a Traum, a Phobiq is sajátjának tudja. Nem véletlenül a szakma is támogatja munkáit; Adam Beyer, Richie Hawtin, Dubfire, Monika Kruse, Dave Clarke, vagy Agoria is azok között van, akik elismerik zenei tehetségét, és remixelt már az elmúlt időkben például Egbertnek, Methodi Hristovnak.

Citizen Kain világkörüli fellépései mellett jelenleg egy különleges live act show-n dolgozik, mely teljes hang- és audiovizuális élményt csomagol egybe, mellyel várhatóan 2017-ben indul majd turnézni.

De előbb még benéz hozzánk, a Sing Singbe, hogy Gaga, Robin Futaki és a Massive Moloko társaságában bemutatkozzon a magyar közönségnek!
14524468 1457116744303940 6991859631623500805 oFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.