Közösségi program portál
és helykereső

Bűnös mítoszok útvesztőjében - Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász a Mentor(h)áló vendége!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Újabb izgalmas téma, újabb kitűnő szakember a Mentor(h)áló 2023-as tavaszi évadában! Vendégünk Karsai Krisztina szegedi büntetőjogász professzor!
Az előadás címe: Bűnös mítoszok útvesztőjében - Tévhitek a büntető igazságszolgáltatás köréből
Az előadás időpontja: 2023. április 17. hétfő 18.00
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.
Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/KARSAI230417 oldalon kaphatók február 20-án, hétfőn reggel 8.00 órától!
"Az embereket izgatják a bűnügyek és a krimik, a tárgyalótermi drámák töretlenül népszerűek. A tévé- és video-sorozatok egy része is foglalkozik a bűnökkel és a büntetéssel. Ennek nyomán növekszik a „bűnös mítoszok” köre, azoké a tévhiteké, amelyek a bűncselekményekről, a tettesekről, a büntetésekről, a börtönökről vagy épp a nyomozó hatóságról szólnak.
Karsai Krisztina szegedi büntetőjogász professzor előadásában a leggyakoribb tévhitek közé merészkedik hallgatóságával és e tévhitek eloszlatását is célul tűzte ki.
Ha eléri célját, az azt jelenti, hogy legalább néhány makacs „bűnös mítoszt” sikerül megtörni:
Pl. Lehet-e Amszterdamban füvezni?
Rendelkezhet-e a tinédzser a saját testéről készült erotikus képekről?
Valóban magánügy a gyermeknevelés?
Tényleg beleegyezés a hallgatás, mondjuk a szexben is?
Vajon tényleg belefér (azaz nem tilos), hogy két csomag olasz szemes kávét átadjunk a nővérnek, ha hozzátartozónk bent fekszik az osztályon?
Az átlagembernek ugyan sok részletet nem kell ismerni a büntetőjog világából, azt viszont el kell kerülnünk, hogy amit tudunk, azt rosszul tudjuk…
Prof. Dr. Karsai Krisztina jogi ismeretterjesztő előadását ezért jó szívvel ajánljuk minden jogkövető állampolgárnak:-)
Jegyárak:
- kedvezményes árú jegyek: 2.000,- Ft (SZTE-kártya, pedagógusigazolvány, nyugdíjas-igazolvány);
- teljes árú jegyek: 2.800,- Ft.
Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!
Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/KARSAI230417 oldalon kaphatók február 20-án, hétfőn reggel 8.00 órától!
Prof. Dr. Karsai Krisztina egyetemi tanár, akadémiai doktor, a szegedi egyetem jogi karán vezeti a Bűnügyi Tudományok Intézetét.
A jog tudományát népszerűsítő tevékenysége és jogi ismeretterjesztő tevékenysége széleskörű, nagysikerű szabadegyetemi előadása és TEDx fellépése ma is megtekinthető a Youtube-on.
Közéleti előadásokon, nyilvános kurzusokon túlmenően még a közösségi médiát is meghódította, „Bűnös mítoszok” nevű TikTok csatornája milliós nézettségű.
330969982 5941019999349187 4390300738740423933 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.