Közösségi program portál
és helykereső

Budapesti Fesztiválzenekar

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Budapesti Fesztiválzenekar 1983-as megalakulása óta a világ tíz vezető zenekara közé választotta a szakma. Játékuk intenzitása és magával ragadó stílusuknak köszönhetően nem csak a hazai, hanem a nemzetközi közönség is ünnepli a játékukat. A zenekart Fischer Iván zeneigazgató irányítja már több mint harminc éve, s kulcsszerepet tölt be a zenekar folyamatos kísérletező-kedvének fenntartásában. A BFZ két alkalommal nyerte el a Gramophone-díjat, a klasszikus zene „Oscarját”, a szakma egyik legfontosabb elismerését, míg 2013-ban Mahler 1. szimfóniájának felvételéért Grammy-díjra is jelölték.

A zenekart az új karmestercsillag, Dubóczky Gergely dirigálja a Tisza bérlet keretében, akire méltán lehetünk büszkék, hisz nemrégiben a Portugáliában megrendezett öt fordulós Atlantic Coast Nemzetközi Karmesterversenyen első helyen végzett. A versenyen 55 karmester mérette meg tehetségét és rátermettségét. 2014 óta dolgozik együtt Fischer Ivánnal és a Budapesti Fesztiválzenekarral.

Kádár István marosvásárhelyi származású hegedűművész 1992 óta a BFZ tagja, már 13 évesen Wieniawsky d-moll versenyművét játszotta a marosvásárhelyi zenekarral, 1988 és 1992 között a Magyar Szimfonikus Zenekar koncertmestere volt, több országos verseny díját tudhatja magáénak. A „klasszikus zenészek között egy fehér holló”, a falusi élet és az élő népzene nagy hatással van munkásságára, erre szívügyeként tekint.

Műsor
H. Berlioz: A kalóz - nyitány
P. Hindemith: Hegedűverseny
L. van Beethoven: 2. D-dúr szimfónia

Jegyár: 3900 Ft

Amennyiben a nyitókoncertre jegyet vásárol, a Tisza bérlet bármely Ön által választott további koncertjére egy darab jegyet fél áron vásárolhat meg a Filharmónia Magyarország szegedi jegyirodájában, a Klauzál tér 7. alatt, a készlet erejéig.
14433149 983266111782137 6647216676716986434 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.