Közösségi program portál
és helykereső

Bordás József dobkurzusa

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A Hangszer lelke! Szelektív hallás és a dinamikai összhang

 

A dobfelszerelés mögött ülve máshogy halljuk a zenét mint a dallamhangszeresek túlnyomó része, és más ingerek, reakciók érnek bennünket dobosokat mint a többi zenészt.

Legyünk a zene része és ne a kiszolgálója. Keressük meg az adott zenei stílusokban a hangszerünk sound-ját, hangzását és a stílusjegyeknek megfelelő fill-eket úgy,

hogy ne dobosok hanem zenészek legyünk. 

 

Egyéb témák:

- A diszlexia és memóriazavar leküzdése az eredményes kottaolvasás és kottaírás érdekében 

- Monitorláda vagy fülmonitor

- Technikai felkészültség vagy sportteljesítmény

- A zenei identitás kialakulása az egyénben

-A hangszer hangja a lélek tükre

 

Bordás József dob-művész, zenetanár a Magyar Jazz Szövetség elnökségi Tagja. A Dob Mánia Tábor megalapítója a Rajkó-Talentum Konzervatórium dob-tanszak vezetője. A Házhoz megy a Zenede Országjáró zenetörténeti előadássorozat művészeti vezetője, három gyermek édesapja. 

A zene-művészet és az oktatás egyaránt fontos szerepet játszik a szakmai életében. Magániskolájában és az általa vezetett szakmai továbbképző táborban igen nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás és az esély egyenlőség megteremtése. A kihívások embere akit a létrehozás az értékteremtés és a tenni akarás motivál. 

Aktív zenészként számos produkció részese. A jazz, latin-amerikai, blues zenei színpadokon kívül a világzene, és a popzenei színpadokon is gyakori vendég. 

Művészeti intézmények felkérésére szakmai előadásokat, workshopokat, közös örömzenei koncerteket tart hazánkban és a határon túli magyarlakta településeken. 

Balogh Roland, Príma-díjas művész a 2009. évi montreux-i jazzgitár verseny győztesének zenekarában, a Finucci Bros Quartettben alapító tag. 

Számos lemezen, DVD-n működik közre, a Ritmusdepó ütőhangszeres website hivatalos online tanára. A Dobos Magazin szakmai lap szakírója. 

Több hangszercég nemzetközi endorsere. 

Az német Artbeat dobverőgyártó cég 2011-ben egyedileg kifejlesztett, szignaturált modellt készített a zenésznek. 

A török Agean cintányérok, az amerikai-magyar Microsonic egyéni fülmonitorok nemzetközi endorsere. 

 

A rendezvény weboldala.
Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.