Közösségi program portál
és helykereső

Blaho Attila Trio

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Blaho Attila szerzői estje, melyen bemutatásra kerül készülő új albumának anyaga. Zenésztársai: Matthew Mitchell - nagybőgő, Billy Prim - dobok.

Blaho Attila
A vajdasági Zentán született. 7 éves kora óta zongorázik, középiskolai tanulmányait a szabadkai Zenekonzervatóriumban végezte klasszikus zongora szakon (1984-1988). 1990-ben Magyarországra költözött, és egy évig jazz zongorát tanult Budapesten az Erkel Ferenc Zeneiskolában, majd elkezdte főiskolai tanulmányait Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, ahol 1995-ben diplomázott ének-zene tanárként és karvezetőként. Ezt követően tanítani kezdett Kisteleken, majd Szegeden. Különféle zenekarok tagjaként fellépett Európa számos országában, és Japán mellett Thaiföldön és Indiában is koncertezett. 2013 januárjában elindította kísérleti elektronikus zenei tevékenységét Blahonoiz művésznéven. Létrehozta saját kiadóját (Blahonoiz Records), eddig megjelent albumai: Blahonoiz - Spaces és Blahonoiz - Nightmare (2013). 2009 óta tanít a Szegedi Tudományegyetemen zenei informatika tantárgyat. 2012 óta a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola klasszikus és jazz zongora, szolfézs, zeneelmélet tanára.
2017-ben elvégzi a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Klasszikus zongora szak alapképzését.

Matthew Mitchell
A több hangszeren is játszó gitáros és komponista, Matthew Mitchell a Csendes óceán-i szigetvilág hagyományos zenéjén, reggaen, punkon és alternatív rock muzsikán, valamint a nagy klasszikus zeneszerzõk zenéjén nõtt fel. Viszonylag késõn, 17 éves korában kezdett el gitáron jazzt játszani, de hat éven belül két albumot is felvett. Két évvel késõbb Londonba költözött, ahol Byron Wallennel, Larry Bartleyvel és Ingrid Laubrockkal muzsikált. Ezt követõen bejárta Európát és együtt játszott az avantgárd olyan legendás alakjaival, mint William Parker, Hamid Drake, Evan Parker és John Edwards, de nem ragadt le az avantgárdnál, helyette igazi zenei kaméleonként funkcionál.

Billy Prim
Vasileios Primikyris , azaz "Billy" a Larissai konzervatórium elvégzése után Hollandiában Eric Ineke mesternél képezte magát, de részt vett olyan világhírű előadók kurzusain is mint Jonathan Kreisberg vagy Sheila Jordan.

Zenekari támogatás: 800 Ft.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.