Közösségi program portál
és helykereső

Benedekfi Testvérek 10

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész koncertje
Műsorközlő: Marton Árpád
Műsoron az elmúlt tíz esztendő legjelentősebb munkáinak gyümölcse lesz hallható, mely különleges hangulatával, különböző zenei stílusokat átívelő hangzásvilágával és mindezt a két ember négy hangszereffektussal együtt szólaltatja meg.
Benedekfi István (zongora, elektronikus effektek) 1998-ban és 2001-ben a Zeneművészeti Iskolák Országos Zongoraversenyén II. helyezést ért el. Egyetemi tanulmányai alatt kétszer volt országos első Szergej Rachmaninov (2003), illetve Bartók Béla (2005) zongoraversenyeken Debrecenben. Szintén kétszer kapott különdíjat az első és a második Bartók Béla Nemzetközi Zongoraversenyen Szegeden (2004, 2006). Aktív résztvevője volt Rados Ferenc, Schiff András, Volkmar Lehmann és Flórián Péter mesterkurzusainak. Jelenleg az SZTE BBMK Zongora Tanszék oktatója.
Benedekfi Zoltán (hegedű, dob) első helyezést ért el a Hubay-Mozart-Bartók hegedűversenyen, melyet 2006-ban rendeztek Szegeden. Többször részt vett Perényi Eszter, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin kurzusain, de legnagyobb mestere Szecsődi Ferenc Liszt-díjas, Érdemesművész hegedűvirtuóz. Aktív tag a Camerata Budapest hangverseny zenekarban és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarban. Az Alföld Vonósnégyes vezető hegedűse és a stuttgarti kamarazenekar első hegedűse. A Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.
A testvérpár a 2001-es Budapesti Bartók Béla Zeneszerzői Verseny különdíjasa lett. Zenei tevékenységük első jelentős munkája a Dung Dot (Don’t Burn It) című vietnami-amerikai filmdráma kísérőzenéjének megírása volt. A film közönségdíjat kapott a XIX. Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon, és a 2010-es Oscar-díj versenyen a legjobb idegennyelvű film kategóriában is jelölték.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.