Közösségi program portál
és helykereső

Behálózva (Prof. dr. Barabási Albert-László előadása)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az előadás fő célja, hogy a hálózatok lebilincselő világát elérhető közelségbe hozza a szegedi és környékbeli nézőkhöz - mindezt a hálózattudomány nemzetközileg legelismertebb szakembere, Barabási Albert-László professzor úr személyes közreműködésével!

A hálózattudomány a 21. század tudománya. A hálózattudomány nagyon rövid idő alatt drasztikusan változtatta meg több tudományág (pl. orvostudomány, informatika, biológia, genetika) életét, s gyorsan hétköznapi életünknek is szerves részévé vált.

Barabási Albert-László magyar származású, Bostonban élő fizikus, hálózatkutató. 1999-ben jelent meg egy cikke a skálafüggetlen hálózatokról a világ legelismertebb tudományos folyóiratában, a Nature-ben. A tanulmányban írtak teljesen felborították mindazt, amit a tudomány addig gondolt a hálózatokról.

2002-ben jelent meg a Behálózva című műve, ami gyorsan tudományos bestsellerré vált. A könyvben leírtak tudományos forradalmat indítottak el világszerte: mára a gyógyszerfejlesztéstől a szociális hálók vizsgálatáig, a közlekedéstervezéstől a vállalatépítésig használják a kutatók Barabási gondolatait. A hálózattudomány Barabási által felrajzolt téziseivel jutott közelebb az emberiség olyan hálózatok megértéséhez, mit az emberi test sejthálózata, az Internet önszerveződő hálózatai, vagy a terrorista csoportok titkos hálózata. S talán nem véletlen: a könyv Barack Obama kampánystábjában is kötelező olvasmány volt.

A hálózatalapú gondolkodás az elmúlt évtizedben forradalmasította életünk és a tudomány számos területét. A világon mindenütt egyre inkább alkalmazzák ezt az újfajta szemléletet, amely egyre inkább nem csak a tudósokat ejti ámulatba, de azokat a tömegeket is híveivé teszi, akik Barabási kutatásainak hasznát már a mindennapi életben is élvezhetik.

Itt az idő, hogy mi is megismerkedjünk a hálózattudománnyal, hogy ki tudjuk használni a benne rejlő lehetőségeket!

Itt a lehetőség: éljük át most közösen ezt a ritka pillanatot, s legyünk részesei egy világhírű szakember nem mindennapi előadásának!


SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: 1000,-Ft, normál: 1800,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Kedvezményes jegyek online nem kaphatók!
14290058 1239714852726642 1774229639365581742 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.