Közösségi program portál
és helykereső

Barangoló - Vándor Vokál koncert és lélekfürdető gyalogfény

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Megállni a rohanásban, egy csendesülős barangolásra a zenei tér-időben ...

Szeretettel várjuk a közönséget erre a különleges rendezvényre, amely három részből fog állni:
1. Az est fő műsora: Vándor Vokál koncert.
2. A gyalogfény formáció lélekfürdető koncertje, ismert és unikális hangkeltő eszközökkel. Ebbe a koncertbe a Vándor Vokál tagjai kísérletező kedvvel, improvizációkkal kapcsolódnak be – ahogyan erre indíttatást éreznek.
3. Kötetlen beszélgetés az előadókkal a Millenniumi Kávéházban.

A helyszín a Millenniumi Kávéház Klubhelyisége. A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat elfogadunk költségeinkre.

Az est házigazdája a gyalogfény. A helyszínt a Millenniumi Kávéház biztosítja, köszönet érte!

A Vándor Vokál zenei tevékenységét nagyon jól leírja a nevük. A zenekarra leginkább a többszólamú énekelt nép-, világ- és középkori zenei megszólalás a jellemző. A három hölgyből álló formáció abban is méltó nevéhez, hogy zenei választásaikkal és koncertjeikkel is nem csak a magyar, de számos külföldi népzenei területet barangoltak be eddig. Zenéjüket egyaránt jellemzik sodró lendületű és szakrális pillanatok is. További információ a zenekarról a "beszélgetés" rovatban és itt: https://www.facebook.com/vandorvokal/

A program szünet utáni részéről:
Behunyt szemmel ülsz kényelmesen és figyeled a levegőben csordogáló, villódzó, ringató, bizsergető, vagy éppenséggel felkavaró hangokat. A keleti kultúra évezredek óta használja a gongok, hangtálak, felhang hangszerek hangjait mentális pihentetésre vagy a meditáció elmélyítésére. Ezen az estén az ősi és természetközeli, sok esetben unikális ütős- és dallam hangszerek, emberi hang, és más hang- és zajkeltők, mint az akusztikusnak tűnő elektronikus hangszerek hangjai ismeretlen, képzeletbeli, álombéli világokba repítenek, miközben a mindennapi gondok, gondolatok eltünnek tudatodból. Ez egy különleges barangolás lesz egy elképzelt, de bennünk mégis létező világba. A lélekfürdetésnek ez a jótékony hatása, a lelki feltöltődés megmarad, és utána másként látod világodat és benne magadat. Ezt a "mentál-wellness szolgáltatást" önmaga értékében és nem valamiféle divatos szellemi árukapcsolással nyújtja a gyalogfény. Előadásukban bő teret kap a résztvevők és a közönség hangulatára építő improvizáció. Elképzelhető, hogy a Vándor Vokál tagjai is besegítenek a lélekfürdőbe, de szándékosan nem fixálták, hogy mi és hogyan történik majd.
15016171 10208012672656698 9119612371524530733 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.