Közösségi program portál
és helykereső

Az LMBTQ könnyűzene története

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Facebook-esemény: Az LMBTQ könnyűzene története

Az LMBTQ könnyűzene története – a 20. század második felétől napjainkig. Te is táncra perdülsz, ha meghallod a Macho Macho Mant a Village People-től? Szeretsz nosztalgiázni Freddie Mercury dalain vagy a Pet Shop Boyst hallgatva? Akkor itt a helyed az LMBTQ könnyűzenei előadásunkon!

Az LMBTQ közösségre ható ikonikus dalokat és az LMBTQ-előadóművészek munkásságát ismerhetitek meg a pop- és rockzenében. Ezen felül megtudhatjátok, hogyan lett a könnyűzene egy szórakozóhelyeket kialakító, formáló tényező az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és hazánkban. Kovács Mercédesz előadása az LMBT Történeti Hónap keretében.

Kovács Mercédesz
Közösségszervező, újságíró. A Szegedi LMBT Közösségért Csoport közösségszervezője, szegedi és Szeged környéki LMBTQ személyek demokratikus jog- és érdekérvényesítésével foglalkozik. A csoport a legnagyobb vidéki szervezetek közé tartozik, a városban havi szinten kerülnek megrendezésre szexuális és nemi kisebbségek jogaival, szórakoztatásával kapcsolatos képzések és események. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatójaként nyelvtechnológiát tanul, azon belül pragmatikaelméletekkel, mesterségesintelligencia-kutatással és szociolingvisztikával foglalkozik. 2018-tól a qLit.hu online magazin kulturális rovatában LMBTQ irodalomtörténettel és történelemmel kapcsolatos cikkeket ír.

Szervező:
Szegedi LMBT Közösségért Csoport
https://szegedilmbt.hu

51240345 1877312692395108 9139522713184894976 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.